Respect pentru cele 4 elemente

Oamenii sunt reticenți în ceea ce privește Hip-Hop-ul, datorită faptului că o parte din ei nu îl cunosc, iar cealaltă parte îl blamează din cauza limbajului licențios.

Mic istoric

Din nefericire multi nu știu, dar această mișcare, numită „Hip-Hop”, reprezintă o întreagă cultură, este amestecul a patru elemente principale, acestea fiind: MC-ing, DJ-ing, Graffiti și Breakdance. Fără îndoială cel mai popular element din cultură este MC-ingul, acesta reprezentând partea cântată. Hip-Hop-ul a luat naștere la începutul anilor ’70 în cartierul Bronx din New York, ulterior răspândindu-se în întreaga lume. În România și-a făcut apariția la începutul anilor ’90 având ca protagoniste trupe care au rămas în istorie, o parte dintre ele activând și în zilele noastre: Paraziții, BUG Mafia, Racla și multe altele.

Cum îl văd ei

Oamenii privesc muzica hip-hop ca pe ceva dăunător, probabil datorită modului prin care este transmis mesajul sau a limbajului mult prea liber folosit. În cele mai des întâlnite cazuri judecă din lipsa de informare și din teama de a intra într-o parte a muzicii mai puțin mediatizată, acest lucru denotând, fără doar și poate în vizunea lor, faptul că acest gen nu ar trebui să prindă notorietate. Hip-hop-ul își găsește locul în mediul online deoarece nu îndeplinește normele pe care televiziunea le impune. Există și mici excepții dar în mare parte se încadrează și se supune cu greu anumitor cerințe, deoarece este văzut ca fiind irelevant, instigator sau mai puțin „digerabil” pentru toate categoriile de vârstă. Are o oarecare notorietate, dar o audiență restrânsă datorită lipsei de publicitate.

Cum îl văd artiștii

Hip-hop-ul este refugiul prin care pot dezlanțui libertatea de expimare și acumularea de sentimente de tot felul fără a fugi de judecata celor din jur. Pentru mulți cultura asta este modul prin care se educă, sau chiar un mod de viață. O parte din oamenii care fac asta își doresc să transmită și altora informații pe care le acumulează și văd hip-hop-ul ca fiind un mod prielnic de a se face auziți. De aceea unii ascultători ai genului își schimbă percepția asupra anumitor lucruri pe care nu le cunoșteau sau le cunoșteau ca fiind eronate.

Mulți fac asta, puțini o simt

Mulți practicanți tratează hip-hop-ul ca pe ceva „for fun” sau trecător aratând lipsă de respect publicului și în același timp celor ce au ceva de transmis în adevăratul sens al cuvântului. Fac asta necunoscând fenomenul, dându-le încă un motiv oamenilor să se îndepărteze sau să fie sceptici, aceștia având, din nefericire, tendința să generalizeze. Clar nu-i pentru oricine! Ca să faci asta trebuie să ai o oare- care sinceritate și o „cămară” plină de informații.

Hip-hop-ul reprezintă un întreg enigmatic care conține o multitudine de surprize dar de care nu se bucură oricine, oferă un adapost tuturor sentimentelor și cere la schimb un singur lucru, RESPECT!

 

- PUBLICITATE -