Roboții elevilor slătineni participă la BRD FIRST Tech Challenge

BRD FIRST Tech Challenge, cea mai mare competiție de robotică pentru liceeni din România, a ajuns la cea de-a treia ediție, stabilind noi recorduri în ceea ce privește numărul de participanți.

Astfel, în ediția 2018-2019, BRD FIRST Tech Challenge România, organizată de către Asociația Nație Prin Educație, reunește 145 de echipe de robotică și peste 2.000 elevi de liceu din toată țara, numărul participanților triplându-se față de prima ediție a programului. 

Două echipe din Slatina

Slatina va fi reprezentată de două echipe, Robotica CNRG, echipa elevilor din Colegiul Național „Radu Greceanu” și Titu Robo, echipa elevilor din Liceul Teoretic „Nicolae Titulescu”.

Roboții trebuie să exploreze alte planete

În acest an, tema competiției este FTC ROVER RUCKUS, participanții având misiunea de a crea roboți pentru explorarea altor planete.

Ediția din acest an a BRD FIRST Tech Challenge România va culmina în martie 2019 cu Campionatul Național de Robotică din București și Campionatul Mondial de Robotică din Detroit, S.U.A, unde România va fi reprezentată de echipele câștigătoare ale BRD FIRST Tech Challenge România. 

Număr foarte mare de echipe înscrise în competiție

În circuitul global al competițiilor FIRST Tech Challenge, România se poziționează pe locul 3 ca număr de echipe participante, după Statele Unite ale Americii și China. Iar echipa de Robotică care a reprezentat România a cucerit aurul și locul 1 mondial în cadrul Olimpiadei Internaționale de Robotică – FIRST Global Challenge 2018. 

Dintre cele aproximativ 1.500 de licee din România, 8,8% (132 de licee) participă la BRD FIRST Tech Challenge România cu cel puțin o echipă de robotică, după doar doi ani de la lansarea programului.

În absența unor laboratoare de robotică, elevii și profesorii-mentori lucrează în spații improvizate în cabinete de fizică, informatică sau foste spații de depozitare din cadrul liceelor a căror dotare cu imprimante 3D, terenuri de antrenament pentru roboți, truse de scule și alte materiale necesare a fost posibilă prin înscrierea în BRD FIRST Tech Challenge România și prin acțiuni de fundraising ale echipelor. În cadrul Universității Politehnice din Bucuresti există hub-ul BRD FIRST Tech Challenge România, un spațiu de lucru și antrenament la dispoziția tuturor echipelor participante în program. 

Cele mai multe echipe de robotică înscrise la FIRST Tech Challenge sunt din București și județele Prahova, Constanța, Cluj-Napoca și Timiș.

Cele 4 echipe câștigătoare ale ediției anterioare a BRD FIRST Tech Challenge România – XEO de la “Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, QuantumRobotics, de la „Liceul Internațional de Informatică din București”, Qube de la „Colegiul Național Mihai Viteazul” din București și Technogods de la „Colegiul Național Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu s-au calificat la Campionatul Mondial de Robotică din Statele Unite ale Americii, de la Detroit, unde echipele XEO si Technogods au reprezentat România în faza semifinalelor competiției internaționale.

- PUBLICITATE -