Samsung Galaxy Note 20 vs Samsung Galaxy Note 20 Ultra vs Samsung Galaxy S20 vs Samsung Galaxy S20. Care dintre aceste telefoane este flagship-ul suprem?

Noile telefoane Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra și-au făcut intrarea pe piață în vara acestui an printr-un eveniment organizat online, pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirus.

În ceea ce privește funcțiile lor, ambele telefoane dispun de tehnologie de vârf, cel puțin dacă ne ghidăm după ceea ce scrie pe hârtie, lucru pentru care le putem considera niște flagship-uri în adevăratul sens al cuvântului, la fel ca terminalele Huawei P40 Pro și iPhone 11 Pro.

Pe lângă superbul lor design care mai poate fi “îmbunătățit” doar prin utilizarea unor huse Samsung Galaxy Note 20 sau huse Samsung Galaxy Note 20 Ultra care să le acorde un plus de personalitate, atât Samsung Galaxy Note 20, cât și Samsung Galaxy Note 20 Ultra au funcții de bază foarte similare, precum și câte un procesor Snapdragon 865 Plus, câte o cameră selfie de 10 MP, câte un stilou S Pen din ultima generație și se pot conecta la rețeaua 5G. Dar în același timp, au și niște diferențe majore.

În primul rând Samsung Galaxy Note 20 are un spate de plastic în loc de noul Gorilla Glass Victus cu care se laudă Samsung Galaxy Note 20 Ultra, o caracteristică cel puțin surprinzătoare pentru un telefon cu un preț de lansare de aproximativ 1000 de dolari. Dar să spunem că putem trece peste acest mic inconvenient folosind, așa cum am menționat și mai sus, un set de huse profesionale.

În plus, Samsung Galaxy Note 20 Ultra mai are și celebra sa cameră principală cu un senzor de 108 MP, care a făcut ravagii în rândul amatorilor de fotografie și care încă este un subiect foarte discutat în rândul fanilor telefoanelor cu sistem de operare Android. Pe lângă acest extraordinar senzor cu mai mulți MP decât este necesar, Samsung Galaxy Note 20 Ultra mai are și o rată de refresh de 120 Hz, precum și un slot de card microSD potrivit pentru cei care își doresc un telefon cu memorie internă mai ceva ca a unui laptop obișnuit. Și, așa cum era de așteptat, între cele două terminale, Samsung Galaxy Note 20 Ultra este și cel mai greu, având o greutat de 204 grame.

Seria Samsung Galaxy Note 20 comparată cu seria Samsung Galaxy S20

Cu patru telefoane de top, anul acest coreenii s-au întrecut pe ei, dar în același timp ne-au făcut și nouă misiunea de a alege un aparat de top și mai dificilă. Samsung Galaxy Note 20 și Samsung Galaxy Note 20 Ultra au trebuit încă de la lansare să împartă scena cu Samsung Galaxy S20 și Samsung Galaxy S20 Ultra despre cu care au în comun următoarele caracteristici:

  • Atât Samsung Galaxy Note 20 Ultra cât și Samsung Galaxy S20 Ultra au ecrane foarte apropiate ca dimensiuni cu cele ale tabletelor, având diagonale de câte 6.9 inch fiecare;
  • Fără excepție, toate cele patru telefoane rulează ca sistem de operare Android 10;
  • Toate cele patru terminale sunt capabile de capturi video cu rezoluție 8K;
  • Atât Samsung Galaxy Note 20 Ultra cât și Samsung Galaxy S20 Ultra dispun de câte un senzor de 108 MP pentru camera principală;
  • Toate cele patru telefoane sunt disponibile în variante cu memorie internă de câte 128 GB, iar Samsung Galaxy Note 20 Ultra și Samsung Galaxy S20 Ultra și în variante de câte 512 GB.

Cel mai performant telefon Samsung Galaxy lansat în anul 2020

Atât Samsung Galaxy Note 20 Ultra cât și Samsung Galaxy S20 Ultra își merită din plin numele. Sunt niște telefoane imense ca dimensiuni și extrem de performante. Dar fiecare din ele are câteva avantaje majore față de celălalt. De exemplu, Samsung Galaxy S20 Ultra are o baterie cu 5000 mAh în comparație cu Samsung Galaxy Note 20 Ultra și este disponibil într-o variantă cu memoria RAM de 16 GB, o valoare ce depășește multe laptopuri încă disponibile pe piață la ora actuală. În plus, dacă îi adunăm toți MP camerelor la un loc, este net superior la fotografie față de Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Pe de altă parte, un lucru foarte important pe care îl are telefonul Samsung Galaxy Note 20 Ultra și nu îl au majoritatea celorlalte telefoane disponibile pe piață este stiloul S Pen. Cu un ecran cu asemenea dimensiuni și procesor atât de capabil, existența stiloului S Pen face ca Samsung Galaxy Note 20 Ultra să fie prima alegere pentru utilizatorii interesați de arta ilustrațiilor.

- PUBLICITATE -