Se apropie sezonul rece, așa că pregătește-ți mașina pentru drumurile din Slatina!

Toamna aduce multe schimbări: altă vestimentație, alte obiceiuri, îngrijire sporită pentru organism tău, o mulțime de sărbători. Dar știi ce schimbări mai aduce? Pregătirea mașinii tale pentru sezonul rece.

Acest aspect este extrem de important dacă ești șofer, și probabil știi deja asta, dar nu este nimic rău în a recapitula anumite noțiuni. Sau cine știe, poate dacă citești acest articol, vei afla informații noi despre cum să fii în siguranță pe când pornești la drum iarna. 

Nu porni la drum iarna, până nu faci urmatoarele lucruri

  • Verifici bateria

Bateria mașinii este extrem de sensibilă la vremea rece din cauza frigului puternic și a umezelii. În perioada iernii, există posibilitatea ca motorul să funcționeze mai greu, mai precis, capacitatea bateriei poate să meargă aproximativ 20-50%. Dacă nu ți-ai schimbat recent bateria mașinii, s-ar putea să fie destul de obosită, fapt care ar putea încetini buna funcționalitate a ei. 

O soluție ar fi să folosești un tester pentru baterii, pentru că durata de viață a bateriilor pentru mașini este destul de limitată și astfel vei putea verifica starea bateriei cu ajutorul unui tester. Cel mai bine este să mergi la un specialist care s-o monteze și să analizeze cu atenție starea bateriei tale.  

  • Verifici lichidul pentru răcirea motorului

Lichidul de răcire pentru motor este un aspect esențial când vine vorba de pregătirea mașinii pentru iarnă, pentru că îți protejează motorul de la fisurare și îngheț. Acest lichid conține lubrifianți și aditivi care ajută la pomparea apei pentru menținerea sistemului de răcire la capacitate maximă. 

  • Schimbi anvelopele

Este ilegal să folosești anvelope de vară pe timp de iarnă, și acest lucru este benefic pentru siguranța ta și a colegilor tăi din trafic. Anvelopele de iarnă ar trebui folosite deja din momentul în care temperaturile scad sub 7°C pentru a rezista la suprafețe alunecoase. Datorită faptului că anvelopele sunt critice pentru siguranța ta în timpul conducerii, este foarte important să investești în seturi de anvelope de calitate, cum ar fi anvelopele Continental. Aruncă un ochi peste site-ul anvelope-oferte.ro unde găsești anvelope pentru toate sezoanele și fă-ți din timp achiziția pentru tranziția mașinii tale de la vară, la iarnă. 

  • Verifici farurile

După cum bine știi, iarna zilele sunt mai scurte, așa că nu ezita să analizezi cu atenție farurile de la mașină. Întreținerea luminilor exterioare este extrem de importantă în perioada iernii când zilele sunt mai reci și se întunecă mult mai repede. Este recomandat să verifici și să cureți farurile în mod regulat, pentru că murdăria se acumulează foarte rapid în becuri. Acest fapt poate reduce vizibilitatea de care ai nevoie pentru a conduce în siguranță pe drumul înghețat. Să ai la tine mereu becuri de rezervă și ar fi recomandat să înveți cum să le schimbi, pentru că nu știi niciodată ce se poate întâmpla pe drum. 

Există extrem de multe defecțiuni la mașină pe care poate nu le observi vara, dar iarna se acutizează. La mașini situația stă exact ca la sănătate. Trebuie să faci analize periodice pentru ca totul să fie bine și să fii în siguranță pe drumuri. 

- PUBLICITATE -