„Și tu poți fi Moș Crăciun” pentru copiii greu încercați de soartă

„Și tu poți fi Moș Crăciun” este o campanie umanitară organizată de Primăria Municipiului Slatina în perioada 9-24 decembrie 2019. Scopul acestei acțiuni este acela de a aduce magia sărbătorilor de iarnă și un zâmbet pe chipul copiilor greu încercați de soartă.

Persoanele care doresc să facă fericit un copil, fie chiar şi pentru o zi, pot contribui aducând la căsuța lui Moș Crăciun (în cadrul Târgului de Crăciun din parcul Tineretului), lucrurile pe care doresc să le doneze.

Organizatorii recomandă câteva lucruri care pot fi donate, însă, cu siguranţă lista este infinit mai lungă şi fiecare o poate îmbunătăţi cum crede de cuviinţă:

  • articole şcolare: cărți, caiete de scris, rechizite, un ghiozdan, un penar sau orice altceva;
  • articole de îmbrăcăminte: o bluză, un hanorac, o pereche de pantaloni sau blugi, o rochiţă, un pulover sau orice altceva de acest fel;
  • jucării adecvate copiilor cu vârsta cuprinsă între 2-18 ani;
  • orice alt cadou de care ştiţi că s-ar bucura copiii voştri sau de care v-aţi fi bucurat voi dacă eraţi în locul lor;

Campania umanitară se adresează locuitorilor municipiului Slatina și nu numai, care doresc să doneze pentru a face un copil fericit în preajma Sărbătorilor. Campania presupune colectarea și pregătirea cadourilor în perioada 9-22 decembrie 2019 şi distribuirea acestora în perioada 23-24 decembrie.

Cadourile pot fi prezentate într-o cutie de carton (poate fi o cutie pantofi suficient de mare încât să poți pune în ea lucrurile pe care vrei să le dăruieşti) al cărui capac nu va fi lipit.

După prezentarea la Căsuța lui Moș Crăciun și verificarea conținutului cutiei, donatorul care preferabil va fi copil, va proceda la împachetarea acestuia într-un ambalaj cu motive specifice sărbătorilor de iarnă și va fi predat lui Moș Crăciun sau spiridușilor ce vor fi prezenți în Căsuța lui Moș Crăciun în perioada 9-22 decembrie, interval orar 18:00-19:00.

După împachetare, fiecare cadou va purta o etichetă pe care va fi scris cui poate fi dăruit acesta. Spre exemplu: fetiță 5-6 ani, băiețel 7-8 ani.

Distribuirea cadourilor se va face de către Moș Crăciun însoțit de reprezentanții Primăriei municipiului Slatina, către:

  • fundațiile/ organizațiile dedicate persoanelor cu dizabilități din municipiul Slatina;
  • fundațiile/ organizațiile dedicate persoanelor cu nevoi speciale din municipiul Slatina;
  • casele de tip familial din municipiul Slatina;
- PUBLICITATE -