Slatina, pe locul 14 în topul orașelor cu cele mai puternice economii

UrbanizeHub a realizat o analiză a orașelor cu cea mai puternică economie. Slatina se clasează pe locul 14, într-un top condus de localități mici, dar foarte bine industrializate.

Conform analizei menționate, Slatina are un PIB per capita de 23.122 euro și un impozit pe venit per capita de 332,74 euro.

Cu un număr de angajați de 30.088 persoane și o populație de 83.168 locuitori, Slatina stă și mai bine în clasamentul după nivelul PIB per capita, fiind pe locul 12 la nivel național.

Slatina are un PIB per capita mai mare ca București, Timișoara, Cluj-Napoca sau Ploiești.

Ghimbav, lider detașat

Ghimbav este lider în topul orașelor cu cele mai puternice economii, cu un PIB per capita imens, de 115.594 euro. În Ghimbav funcționează fabrici IAR, Viessmann, Premium Aerotec, PREH, Benchmark Electornics, Joysonquin Automotive Systems. 

Pe locul doi se află Mioveni, orașul fabricii Dacia, cu un PIB per capita de 70,810 euro.

Din Oltenia, doar Râmnicu Vâlcea mai intră în Top 30, fiind pe locul 28 la nivel național, cu un PIB per capita de 18.107 euro și un impozit pe venit per capita de 260.14 euro.

Datele analizate sunt la nivelul anului 2018, dar, având în vedere investițiile masive realizate de Prysmian și Pirelli în ultimii doi ani, este posibil ca Slatina să urce în clasament în viitor.

- PUBLICITATE -