Teatru: Gaițele

În data de 30 noiembrie, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, a avut loc premiera piesei „Gaițele” de Alexandru Kirițescu, regizată de Nicu Ioan Popa-Pin.

gaitele 2
sursă foto: facebook.com/RaduCatalinFoto

Piesa, o tragi-comedie, prezintă „înstăriții” de altă dată, incapabili de sentimente reale, plini de ură și egoism, dar care într-un final, ajung a-și „lepăda” orgoliile, realizând ceea ce înseamnă cu adevărat nevoia de „un aproape”. Interpretarea este una originală, fiecare actor potrivindu-se atât ca și caracter, cât și ca fizionomie cu personajul jucat, întreaga piesă fiind interpretată cu o naturalețe remarcabilă. Vor fi surprinse toxicitatea iubirii și efemeritatea vieții, transmise ca niciodată, cu o dexteritate aparte.

Margareta Duduleanu (Mădălina Ioana Gherghe) este femeia care-și va da viața în numele dragostei, fiind înșelată de prea iubitul său soț, tată al copilului pe care îl poartă în pântece, Mircea (Cornel Gherghe), cu Wanda Serafim (Cristina Dimulescu), verișoara sa. Momentul descoperirii scrisorilor de dragoste ale celor doi de către Margareta, va deveni izvorul lacrimilor tale, în clipa în care, Ianache (Ion Șică-Gil), Georges (Cristian Buzatu) și Aneta (Elena-Lucia Ionescu), frații și mama fetei, o vor vedea cum își va da ultima suflare, sinucigându-se cu otrava pe care Mircea dorea să i-o toarne în medicamente.

Un alt moment pătrunzător, va fi cel în care Lena (Iuliana Dumitrana) își va împărtăși cu doamnele Duduleanu visul, în care Margareta pășea spre moarte; Moment în care Aneta, Zoia (Geanina Elena Lupu) și Lena vor începe a o jeli pe Margareta, care terifiată, dă credință celor auzite, și începe să se obișnuiască cu gândul morții.

gaitele 1
sursă foto: facebook.com/RaduCatalinFoto

Desigur, în piesă vor apărea și caractere: Colette Duduleanu (Mișu Luminița), soția lui Ianache, însetată după „visul parizian” și dornică să scape din familia „de gaițe” la care ea nu se poate adapta; Fräulein (Felicia Alexandru), guvernanta-majordom devenită un fel de stăpân al casei care aruncă replici într-o nemțească stâlcită prin care îi pune pe toți la punct; și Zamfira (Adriana Preda Naicu), cea care se ocupă de totul în casă și nu primește nimic altceva decât nerecunoștiință.

Răutatea care le curge însă prin vene, este una incontestabilă, astfel până și cea mai tandră ființă, Margareta, își omoară pruncul nenăscut, printr-un suicid de un egoism extrem, pedepsindu-și soțul infidel care dorea cu ardoare un moștenitor.

Piesa, va fi jucată din nou în ianuarie 2017, unde puteți afla povestea fiecărui personaj și urmări cruzimea existentă în ființa „gaițelor”, dezlănțuită comic și tragic într-o avalanșă patetică fără scop.

- PUBLICITATE -
Piesa este foarte bine jucată, astfel încât poți simți cruzimea existentă în ființa "gaițelor", dezlănțuită comic și tragic într-o avalanșă patetică fără scop.Teatru: Gaițele