Trupa de teatru REGE a Colegiului Naţional „Radu Greceanu” și reprezentanta liceului la diverse concursuri este un univers al personajelor pe care doamna profesoară Daniela Iancu l-a creat cu scopul atragerii adolescenţilor, aflaţi într-o continuă căutare de idei și planuri pentru viitor.
Trupa de teatru REGE a luat naştere în urmă cu 3 ani, iar pe parcurs a crescut cu noi membri, poate inadaptaţi acestui mediu captivant, dar care s-au obișnuit pe parcurs cu maniera de lucru a profesoarei care dorea să le deschidă tinerilor noi orizonturi. De la o simplă profesoară de arte vizuale a devenit regizor, iar copiii au devenit actori. Au călătorit în lumea diferitelor piese, de la piese din timpuri vechi pâna la teatrul contemporan, transpunându-se în pielea numeroaselor personaje, care au prins viaţă prin ei.
„Rolul meu preferat a fost Iola din piesa <Ţara lui Gufi>, deoarece cu ajutorul lui am fost remarcată de actorul Silviu Biriş și am ajuns să fac rost de o scrisoare de recomandare.. deşi când am citit prima oară piesa nici nu voiam să aud de rolul acela”, afirmă Miki Ducu, membră a trupei REGE.
Tânăra spune că trupa de teatru a reprezentat întotdeauna un refugiu din monotonia orelor de curs de la şcoală, găsind astfel posibilitatea de a se exterioriza si de a-şi face noi prieteni: „Trupa REGE reprezintă motivul pentru care zâmbesc când mă găndesc la liceu. Am prieteni noi sau prieteni cu care nu mai ţin legătura, dar cea mai lungă relaţie de prietenie din liceu este cu Daniela Iancu! O iubesc şi ştiu că şi ea mă iubeşte ca pe copilul dumneaei. De mult nu mai vorbim de relaţia profesor- elev sau regizor-actor.”
Integrarea în trupa REGE nu a fost niciodată percepută ca o problemă, deoarece toţi membrii au reuşit să se cunoască reciproc şi să lege noi prietenii: „Eu am intrat anul trecut în trupă şi fiind o fire mai timidă, colegii m-au ajutat să trec peste acest impediment, simţind astfel că fac parte dintr-o a doua familie: familia REGE”, spune Andreea Bianca Țugulan, membră de un an a trupei REGE, care a jucat într-o singură piesă de teatru, <Occident Express>.
Trupa REGE reprezintă, în viziunea fiecăruia dintre ei, o a doua familie care te primeşte cu braţele deschise şi cu ajutorul căreia poţi descoperi diferite tipologii, dar și să dai tot ce e mai bun pe scenă: „Rolul meu preferat a fost Rob-de-Rouă din piesa <Ţara lui Gufi>, a marelui dramaturg Matei Vişniec. Este rolul meu preferat, deoarece este şi primul meu rol de când am intrat în trupă şi cu acesta am obţinut şi primul meu premiu în cadrul unui festival de teatru.”, spune Victoraş Matei.
Nici Larisei Zorlescu nu i-a displăcut atmosfera creată de spiritul peronajelor întruchipate de ei la fiecare piesă jucată: „Piesa care mi-a plăcut cel mai mult a fost <Pisica Verde>, dar ca persoană m-am regăsit mai mult în piesa <Patru Girafe Albe>, în care am avut un monolog, interpretând o fată respinsă de societate, pe nume Elena. M-am regăsit complet.”
Alexandru Ghiorghe, Mihai Firoiu şi Alexandru Dragomir sunt de asemenea caractere puternice, care s-au regăsit în fiecare rol jucat pe scenă și au făcut față cu brio provocărilor.
Emoţiile au jucat şi ele un rol constructiv în definirea ficărui personaj jucat de trupa REGE, dar ca nişte profesionişti au putut rupe barierele şi au dat tot ce a fost mai bun. „Un actor adevărat nu îşi uită scopul pe scenă, iar prin acest lucru tinerii au învăţat arta improvizaţiei, având o infinitate de vieţi”, adaugă Miki Ducu. În viitor, mulţi dintre ei îşi doresc să urmeze studii de teatru, iar pentru alţii va rămâne un hobby de suflet. Teatrul va rămâne mereu pentru ei pasiunea care îi va marca de-a lungul vieţii, iar oamenii din jur vor fi personaje ce ascund poveşti.