Teodora  Mitrulescu – despre material și creație

Atrasă de arta de a crea obiecte cu propriile mâini, Teodora Mitrulescu, elevă a Colegiului Național ‘’Ion Minulescu‘’, își materializează ideile prin obiecte handcraft, simboluri ale imaginației sale.

Pentru ea, handmade-urile nu sunt numai exemple ale originalității, ci se transformă în părți ce conțin elemente care îi alcătuiesc personalitatea, devin mijloace de exprimare.

Chiar dacă de multe ori nu își găsește materialele cu ușurință, Teodora folosește și obiecte reciclabile, care, ajunse în mâinile ei, capătă noi forme și culori. De asemenea, creațiile ei sunt personalizate în funcție de preferințele cumpărătorilor.

Cum ai început să faci handmade? Este o pasiune din copilărie?

Cred că simțul estetic și lăsarea unei amprente personale asupra lucrurilor m-a caracterizat de mică. Obișnuiam să îmi fac tot felul de decorațiuni din pietricele, scoici sau din alte lucruri pe care le stricam. Țin minte că, în general, toate fetele își cumpăraseră un jurnal sau oracol de la magazinul de lângă școală și îmi doream și eu unul, însă nu voiam să fie la fel, așa că mi l-am confecționat singură. Acum puțin timp am reînceput fără să îmi dau seama. Aveam nevoie de un coșuleț și nu am găsit nici unul care să îmi placă, așa că mi l-am făcut singură. Mi-a plăcut cum a ieșit și am continuat, am mai găsit câteva idei drăguțe pe internet, iar handmade-urile au devenit o pasiune.

Au fost și persoane care te-au descurajat?

Nu m-a descurajat nimeni, poate eu m-am descurajat uneori pentru că atunci când nu reușesc să fac ceva sunt puțin dezamăgită, însă mă ambiționez până reușesc. Având în vedere că ești la liceu, cum reușești să îți faci timp și pentru handmade? Să fiu sinceră, aleg să acord mai mult timp preocupărilor legate de școală, iar timpul liber mi-l petrec mai mult cu prietenii și, în special, cu familia mea, însă chiar și când sunt foarte ocupată, strecor puțin timp și pentru asta, îmi caut material noi și surse de inspirație. Știu că este nevoie de multă răbdare și atenție pentru aceste lucruri.

mitrulescuCât de mult timp le acorzi de obicei?

Când fac ceva care îmi place nu există timp. Sunt acaparată și pun multă atenție în ceea ce fac. Mă simt atât de bine, încât pierd noțiunea timpului.

De unde îți iei materialele?

De peste tot. Le cumpăr sau folosesc orice găsesc și consider că îmi este necesar. La început desfăceam alte lucruri sau mă foloseam de ce găseam prin casă. Nu aveam multe posibilități din care să aleg, a trebuit să și impovizez.

Ne spui câte ceva și despre prețuri?

Nu am început să confecționez handmade pentru a le comercializa, ci din plăcere. Bineînțeles, când a fost cineva interest și m-a rugat să-i fac ceva, prețul l-am stabilit în funcție de materialele folosite.

Ți s-a cerut până acum să creezi lucruri reprezentative care să fie dăruite altor persoane?

De obicei, oamenii preferă să cumpere cadouri făcute manual. În acest caz, cer câteva detalii despre persoana căreia îi va fi dăruit. pentru a-mi da seama de preferințe. Când confecționez cadouri pentru prieteni, mă gândesc la persoana respectivă și ce o reprezintă.

Știu că ai și alte pasiuni în afară de handcraft. Poți să ne mai povestești câteva lucruri despre tine?

Îmi place foarte mult să desenez, iar domeniul în care mă descurc cel mai bine este manichiura. Îmi place să fac tot felul de modele de unghii și prefer să le desenez eu, nu să aplic ștampile.

Cum ți se par oamenii din Slatina?

Oamenii din Slatina sunt ca toți ceilalți, au și părți negative dar și pozitive. Mi-am făcut mulți prieteni în acești doi ani de când m-am mutat în Slatina și sunt convinsă că mă pot baza pe ei oricând. Orașul și oamenii de aici au avut o influență puternică asupra mea, consider că m-am schimbat mult în această perioadă.

- PUBLICITATE -