TMK ARTROM Slatina, vândut către un grup de investitori sârbi

Noii beneficiari reali ai grupului ARTROM, dar și ai companiilor deținute de acesta în România, Italia și SUA sunt sârbii Milutin Nikolic și Pavle Kavran, co-fondatorii Hefestos Capital.

Hefestos Capital este o companie de investment banking cu sediul la Belgrad care a cumpărat de la Grupul rus TMK acțiunile deținute la compania germană TMK EUROPE GmbH, acționarul majoritar al TMK ARTROM.

Astfel, aceste companii nu mai fac parte din Grupul TMK, nu mai sunt controlate de acesta și nu mai au legături cu fostul investitor rus.

Odată cu schimbarea acționariatului, a fost solicitată și anularea deciziilor de înghețare a fondurilor societăților din România (foste TMK), din cauza sancțiunilor impuse fostului beneficiar real.

Sub noul acționariat și o nouă denumire, ARTROM STEEL TUBES va produce la uzina siderurgică din Reșița oțelul necesar uzinei de țevi din Slatina, de unde se livrează produse în Europa, Statele Unite și Asia.

Companiile ARTROM din România au 2.350 de angajaţi (1.550 în Slatina, 770 în Reșița și circa 30 în reprezentanțele din Europa și SUA) şi afaceri de 2 milarde lei, din care 85% din exportul produselor.

Adrian Popescu este noul Președinte al Consiliului de Administrație

Adrian Popescu, care a condus ARTROM timp de peste 30 de ani din funcția de Director General, a devenit Președintele Consiliului de Administrație al companiei.

În funcția de Director General a fost numit Cristian Drinciu, care a activat ca Director General Adjunct de Operațiuni timp de peste 25 de ani. Echipa de conducere a societății rămâne aceeași.

CITEȘTE ȘI: TMK Artrom oferă câte 100 lei angajaților vaccinați anti Covid-19

- PUBLICITATE -