Tu ce cadou vrei de Crăciun?

Hygge (hiu-gă) e un sentiment internațional, chiar dacă în sine cuvântul este din limba daneză.

Iarnă albă afară, lângă foc în casă tu și cei mai buni prieteni jucați Activity și beți vin fiert. Lumânari aprinse, muzică în surdină și cineva aduce biscuți proaspeți de casă. Asta e hygge! Căldură și apropiere, prezență trup, minte și suflet.

Mic dejun la ora 6 dimineața, te așezi pe scaunul preferat, familia, trei lumânări înalte ard înconjurate de miros de cafea tare, glume, oameni morocănoși, bucurie. Asta e hygge.

Tu, în bucătarie, te pregătești să încerci o rețetă nouă, sau te apuci de vechiul ritual al tocatului pentru salata de boeuf, pune muzică, încântă-ți papilele gustative cu un vin, sau sirop de muguri de pin, lumânări… cântă, dansează, bucură-te de fiecare moment și amintește-ți de ce. Și dacă „de ce?” nu are un răspuns pozitiv, oprește-te! Mulțumește-ți și du-te să faci ceva ce îți dă voie să fii prezent întru totul.

Hygge e armonie, căldură, atmosferă atât de plăcută încât nu îți trebuie telefon, bucuria de a trăi clipa! De asta îmi doresc să îți aduci aminte și să ai parte, măcar în fiecare zi. Eu vă urez tuturor, sărbatori și un an nou, foarte hyggelig!

P.S. : Ai grijă ca în viată să nu rămâi fără lumânări! Crăciun fericit!

- PUBLICITATE -