Un zâmbet cât o mie de cuvinte

Zâmbetul lor devine contagios. Sunt  tineri, energici și dornici să împartă cât mai multă fericire în jur. Voluntarii Asociației „George Poboran – pentru copiii noștri” revin cu forțe proaspete pentru a doua ediție a evenimentului „Keep Smiling Day“.

Anul acesta, pe data de 7 septembrie, asociația își dorește să ducă evenimentul la un alt nivel, să aducă mai multe zâmbete în sufletele slătinenilor. Începând cu ora 9.00 voluntarii se vor împărți pe echipe și vor porni încărcați cu baloane, flori, bomboane, stickere amuzante pentru a răspândi buna lor dispoziție pe străzile orașului. Centrul de comandă va fi la „Fântâna Speranței” unde pe copilași îi așteaptă o altă surpriză: se  va organiza un atelier de pictură, unde voluntarii îi vor picta pe cei mici pe față.

Liceeni, foști absolvenți, oameni frumoși, voluntarii sunt cei care vor  să ajute, vor să schimbe ceva, să-și lase amprenta în sufletele oamenilor, să aducă puțină lumină și căldură în viața celor din jur, cunoscuți sau străini, dar care merită un moment în care să se se oprească din tot ce fac și să zâmbească.

„Să oferi și să primești în schimb un zâmbet, o îmbrățișare, o privire călduroasă este cea mai mare mulțumire sufletească pe care o poate avea cineva. Te simți un om împlinit, în momentul acela știi că ai făcut ce trebuia, ai schimbat pentru o clipă ziua unui om. Mi-a rămas în minte de anul trecut o bătrânică care mi-a mărturisit cu lacrimi în ochi că ea nu a mai primit niciodată o floare de la nimeni. Aceste lucruri mărunte  de care de multe ori uităm sunt de fapt cele mai importante. Anul acesta ne-am propus să mergem și la proaspetele mămici din spital, pentru a le face ziua mai frumoasă. Vă așteptăm cu drag alături de noi și nu uitați că zâmbetul este cea mai frumoasă bijuterie.” – voluntar, Alexandra Buturoiu (elevă, CNRG).

„Am fost voluntar la Asociația „George Poboran -pentru copiii noștri” un an de zile, timp în care am participat la numeroase activități și workshop-uri de dezvoltare personală. A fost prima dată când în Slatina s-a desfășurat proiectul „Keep Smiling Day”, la care, din fericire, am luat și eu parte. A fost o nouă provocare pentru slătineni, dar și pentru noi, voluntarii. Experiența pe care o trăiești ca voluntar, încercând sa schimbi starea de rutină a oamenilor cu un zâmbet este de nedescris. Personal, nu pot să-mi exprim în cuvinte ce am simțit când am văzut sute de oameni cu zâmbetul pe buze, zâmbet oferit de către noi, voluntarii! Încurajez cât mai mulți tineri să participe la proiect, atât ca voluntari, dar și ca participanți ai acestuia. Și nu numai tineri, oameni de toate vârstele se pot alătura nouă.”  voluntar – Ana Maria Floarea (studentă).

„O zi, sute de zâmbete, așa s-ar putea traduce activitatea noastră. „Keep Smiling Day“ reprezintă dorința voluntarilor cât și a organizatorilor de a aduce zâmbete pe fețele oamenilor, copiilor, printr-un gest mărunt reprezentat de o floare, o bomboană sau un balon. Activitatea noastră se transformă ușor, ușor într-o tradiție, îmbunătățită din an în an. Zâmbetul este chiar un stil de viață pozitiv, iar noi suntem pregătiți pentru a-l susține.” voluntar – Ana Duță (elevă, CNRG).

Acest eveniment este și începutul unei campanii prin care asociația vrea să strângă fonduri pentru a aduce bucurii copiilor care învață în cadrul Școlii Gimnaziale „George Poboran” și pentru a dota corespunzător, cu materiale didactice și alte obiecte necesare, sălile de curs .

Pentru a susține proiectele Asociaței „GEORGE POBORAN – PENTRU COPIII NOȘTRI” puteți dona oricând în contul asociației: RO04 RNCB 0200 1408 6357 0001, sau puteți accesa pagina de Facebook unde veți fi redirecționați pe platforma „Bursa Binelui” – susținută de Banca Comercială Română. De asemenea, vă puteți întâlni cu ei în data de 7 septembrie în zona „Fântâna Speranței”.

Prin zâmbetul tău faci viața cu mult mai frumoasă. Stay positive and keep smiling!

- PUBLICITATE -