VMD promovează orașul și evenimentele culturale

Ştefan Popa este un tânăr slătinean în vârstă de 24 de ani care se ocupa cu imortalizarea diferitelor evenimente din oraş. Să aflăm de unde provine pasiunea pentru asta şi originile succesului său din următorul interviu.

Cine este Ştefan Popa? „Sunt un băiat simplu, admir liberalismul, sunt născut în Slatina dintr-o familie simplă şi muncitoare. Îmi respect familia, comunitatea, locul unde m-am născut, alte mentalităţi, religii, etnii , naţionalităţi şi dacă sunt într-un moment în care trebuie să aleg îmi place să cântăresc ceea ce gândesc eu şi ceea ce gândesc alţii, dacă sunt implicaţi în alegerea mea.”

Cu ce te ocupi? „Sunt blogger, editor video, cameraman şi fotograf. Sunt un fel de voluntar şi din ocupaţia mea vreau să fiu angajat într-un trust mass-media.”

De unde provine numele „VMD”? Ce reprezintă acest nume? „VMD înseamnă „Video Music Digital”, l-am lansat pe 5 decembrie 2004 sub forma unui canal online cu muzică şi concerte. Primii ani difuzam trei clipuri și un concert. Din 2010 până în 2015 l-am transformat într-un canal online de ştiri, travel şi muzică (filmez concerte muzicale).”

Care este motivul pentru care te-ai apucat de ceea ce faci? „Undeva prin 2010-2012 m-am întâlnit pe lângă Primăria Municipiului Slatina cu un grup de turişti străini (nu îmi dădeam seama de naţionalitatea lor, dar vorbeau engleză. Probabil englezi, americani sau scandinavi). Căutau pe harta telefonului mobil Parcul Eugen Ionescu şi Muzeul Judeţean. I-am condus şi îmi cereau orice informaţie despre centrul istoric, parc şi muzeu. Eu nu ştiam toate informaţiile, precum aproape orice locuitor al oraşului, deci m-am apucat să promovez oraşul prin poze, materiale video şi videoclipuri pe Youtube în limba română şi engleză.”

Care a fost primul eveniment pe care l-ai filmat? „Un concert Voltaj în 2005 şi marea horă prin care orașul a ajuns în Cartea Recordurilor, le-am postat pe nişte site-uri asemănătoare cu livestream-ul de astăzi, dar site-urile acelea au dispărut împreună cu filmarea.”

Ne poţi spune care este cel mai vizualizat videoclip de până acum? „Slatina, Capital of Căluşului (Slatina, Capitala Căluşului) – 2017 a fost un an special în care Slatina a intrat in Cartea Recordurilor cu 1.052 de căluşari, care au jucat împreună pe Esplanada. Anual am multe accesări la „Căluşari” pentru că povestesc frumos în română, dar şi în engleza despre acest dans tradiţional.”

Ai planuri de viitor? Dacă da, ne poţi spune ce ţi-ai pus in gând să faci? „Mi-am propus ca VMD-ul să fie o entitate mare în mass-media din Slatina, în tot judeţul şi poate într-un viitor îndepartat, în toată ţara. Vreau să promovez adevărul, cultura şi divertismentul de înaltă calitate.”

Ne poţi spune câteva evenimente viitoare? „Câteva concerte de Crăciun şi expoziţia mea personală, de anul viitor.”

Ne poţi spune unde te putem găsi? „Mă puteţi găsi pe pagina mea de Facebook şi pe canalul de Youtube.”

- PUBLICITATE -