7 semne evidente că ești nefericită în relația de cuplu

Momente dificile pot apărea în orice relație. Însă atunci când experimentezi foarte multe dintre aceste semne, s-ar putea să îți dai seama, că nu ești în relația în care îți dorești cu adevărat să fii, iar acest lucru nu doar că te va face nefericită, dar poate duce la situații greu de gestionat. 

Multe femei, aleg să rămână în relația lor, chiar dacă acest lucru le face total nefericite. Indiferent că este vorba despre obișnuință, despre teama de o lua de la căpăt, despre copii sau oricare alt motiv, nefericirea în cuplu, este un aspect cu care foarte multe persoane se confruntă. 

Din acest sentiment pot apărea nu doar conflicte în cuplu, stări de anxietate,  ci și comportamente deviante precum înșelatul . Află de la edukiwi.ro, care sunt principalele motive, pentru care o femeie, ajunge să înșele și nu să plece din relația care o face fericită. 

Femeile sunt mult mai emoționale, iar atunci când foarte multe lucruri ajung să le nemulțumească în relație, acestea se pot simți nefericite. 

Totuși, a vorbi deschis despre starea lor sau despre nemulțumirile lor, nu este o acțiune ușoară. Din această cauză, multe dintre femeile nefericite, nu știu că sunt neapărat nefericite, ci au impresia că anumite lucruri din relație, le nemulțumesc. 

Iată care sunt cele mai evidente semne că ești nefericită în relația de cuplu. 

  1. Experimentezi stări de anxietate sau depresie

Indiferent că ai o zi bună sau una mai puțin bună, atunci când te întorci acasă, starea ta se schimbă total. 

Nu te simți confortabil iar tristețea sau anxietatea, pun stăpânire pe tine. Atunci când, inclusiv, dorința de rămâne singură, devine o obsesie pentru tine, este foarte clar că nu ești fericită în relația ta. 

  1. Nu te simți bine cu tine însăți

Fie că îți mai amintești sau nu, acele momente de la început, în care partenerul tău te făcea să te simți foarte bine alături de el, ar trebui să rămână vii, chiar și acum. 

Evident că nu vei mai simți nepărat fluturi în stomac, însă sentimentul de a fi bine, alături de el, trebuie să existe. În cazul în care nu te mai simți confortabil, alături de partenerul tău, atunci este clar că există o problemă. 

  1. Începi să pui la îndoială totul

Atunci când încrederea ta în partenerul tău, nu mai există, ci din contră, începi să pui totul la îndoială, atunci lucrurile în relația ta, nu sunt tocmai în regulă. 

Faptul că nu ai încredere în partenerul tău, fie că ți-a dat motive să faci asta, fie că sunt doar în imaginația ta, te pot face să fii extrem de nefericită, în relația ta. 

  1. Ți-e teamă să îți iei angajamente

Dacă ești în situația de a fi într-o relație de foarte mult timp, însă găsești mereu motive pentru care, relația voastră să stagneze, și să nu treacă la un alt nivel, atunci, s-ar putea să nu fii fericită, în această relație. 

Teama de angajament provine tocmai din nesiguranța ta, că lucrurile sunt tocmai, cele mai pe care le aștepți în relația ta. Dacă simți că relația ta nu merge în nici o direcție, ar fi bine să ai o discuție cu partenerul tău. 

  1. Ți se pare că ai fi mai fericită fără partenerul tău

Partenerul tău ar trebui să fie inclus în planurile tale de viitor, în visurile tale. 

Dacă, în tot ceea ce plănuiești să faci în viitor, te vizualizezi singură și nu alături de partenerul tău, este un semn clar, că nu ești fericită alături de el și că nu îți dorești ca el, să îți fie alături. 

  1. Ai sentimente negative față de partenerul tău

Este firesc să treceți prin anumite momente mai tensionate, ca în oricare altă relație, însă atunci când acestea sunt tot mai dese, iar tu începi să nutrești, din ce în ce mai multe sentimente de supărare, de tristețe sau de furie în locul celor de iubire, față de partenerul tău, este clar că nu ești fericită. 

Și cel mai probabil nu crezi, că partenerul tău te poate face să fii fericită. 

  1. Nu îți mai găsești motivația

Unul dintre semnele clare, în special atunci când, nu vrei să accepți că nu ești fericită, în relația ta de cuplu, este chiar acela de a nu-ți mai găsi motivația de a mai face anumite  lucruri, și totul ți se pare o corvoadă. 

De la dezvoltarea ta personală, la dezvoltarea relației tale, la socializare sau implicarea în educația copilului tău,  atunci când, toate aceste lucruri ți se par că nu te mai motivează, sau sunt prea dificil de făcut, s-ar putea ca nefericirea ta din cuplu, să se transforme într-o depresie. 

Deci este cazul să accepți acest lucru, chiar acum, și să iei măsuri. 

Atât tu, cât și partenerul tău ar trebui să aveți o discuție, referitoare la toate aceste lucruri pe care le simți și să găsiți o soluție împreună, fie că veți alege să rămâneți împreună sau nu. 

Inclusiv copilul tău merită tot ceea ce este mai bun. Copilul tău  are nevoie de tine și de susținerea ta, și cu siguranță îți dorește să te vadă fericită. Iar a rămâne într-o relație, în care nu mai poți face toate aceste lucruri, cu siguranță nu va ajută, pe nici unul dintre voi. 

Discută despre tot ceea ce simți cu partenerul tău și luați cea mai bună decizie.  

Apoi alege să fii alături de copilul tău, și de alți părinți, în comunitatea EduKiwi School, unde vei avea ocazia să cunoști oameni noi dar și să îți susții copilul în educație, dezvoltându-te inclusiv pe tine însuți. 

Echilibrul și starea ta de bine, vor avea o influență foarte mare asupra copilului tău. Așadar, alege să fii fericită și să spui lucrurilor pe nume, fără să te mai ascunzi. 

- PUBLICITATE -