90% dintre slătineni sunt mulțumiți de orașul în care trăiesc

90% dintre locuitorii municipiului Slatina sunt mulțumiți de orașul în care trăiesc, arată ultimul „Barometru Urban” realizat de Banca Mondială.

Doar în nouă oraşe din țară nivelul de satisfacţie depăşeşte 90%: Cluj-Napoca (97%), Oradea (96%), Alba Iulia (95%), Braşov, Drobeta Turnu Severin (94%), Timişoara, Sighişoara (92%), Slatina şi Iaşi (90%). 

Slatina se află și între primele orașe ca nivel de satisfacție și în ceea ce privește serviciile de sănătate, find între cele doar șase orașe în care au fost înregistrate niveluri de satisfacție peste 60%: Iași (70%), Drobeta-Turnu Severin (67%), Oradea (67%), Alba Iulia (66%), Cluj-Napoca (66%), Târgu Secuiesc (64%) și Slatina (61%).

Mai mult, Slatina se află pe locul doi la nivel național în ceea ce privește accesibilitatea unei locuințe, 77% dintre slătineni fiind satisfăcuți de acest indicator.

În ceea ce privește situația financiară personală, Slatina este printre cele cinci municipii care înregistrează valori de mulțumire peste 80%, alături de Suceava, Sighișoara, Cluj-Napoca și Craiova.

Ce le place slătinenilor la orașul lor

La întrebarea „În ce măsură sunteți de acord cu următoarea afirmație: sunt mulțumit/ă să locuiesc în Slatina”, 53% au spus că sunt în total acord, iar 37% au spus că sunt în total deacord.

În ceea ce privește sistemul de transport urban, 20% dintre slătineni sunt foarte mulțumiți, iar 45% sunt mai degrabă mulțumiți. Totuși, doar 10% dintre slătineni spun că folosesc transportul în comun zilnic.

Slătinenii sunt mulțumiți și de facilitățile sportive, 15% fiind foarte mulțumiți și 46% mai degrabă mulțumiți.

Aproximativ aceleași procente se regăsesc și când vine vorba de facilitățile culturale, 19% dintre slătineni fiind foarte mulțumiți și 46% mai degrabă mulțumiți.

Întrebați despre școli, 32% dintre slătineni sunt foarte mulțumiți, 34% mai degrabă mulțumiți, 28% sunt mai degrabă nemulțumiți și 4% foarte nemulțumiți.

20% dintre slătineni sunt foarte mulțumiți de starea străzilor, iar 37% sunt mai degrabă mulțumiți. În privința stării clădirilor, doar 13% dintre slătineni sunt foarte mulțumiți, 43% mai degrabă mulțumiți, 38% fiind mai degrabă nemulțumiți și 6% foarte nemulțumiți.

Peste 50% dintre slătineni se declară mulțumiți sau foarte mulțumiți de nivelul de zgomot, curățenie, siguranța pe stradă sau investițiile realizate de primărie.

Slătinenii cred că își pot găsi ușor un loc de muncă

24% sunt foarte mulțumiți de numărul de locuri disponibile în oraș, 35% sunt oarecum mulțumiți și 29% sunt oarecum nemulțumiți.

Totuși, când vine vorba despre calitatea locurilor de muncă, pe o scară de la 1 la 10, oamenii au acordat calificativul 5,7.

Slătinenii vor mai multe spații de retail

42% dintre slătineni sunt mai degrabă nemulțumiți de calitatea spațiilor publice și 4% foarte nemulțumiți. Locuitorii din Slatina sunt nemulțumiți și de disponibilitatea spațiilor de retail, 39% fiind mai degrabă nemulțumiți și 14% foarte nemulțumiți.

Oamenii sunt deschiși la prezența străinilor în oraș

Slătinenii au înregistrat un rezultat foarte bun când au fost întrebați despre prezența străinilor în oraș, 40% fiind total de acord că acest lucru este benefic și 47% fiind oarecum de acord cu acest lucru. Mai mult, 82% dintre oameni sunt de acord că străinii din Slatina sunt foarte bine integrați.

- PUBLICITATE -