Asociația George Poboran aduce bucurii

Copilăria, cel mai suav cuvânt ce simbolizează lumea tuturor posibilităților, plină de joc și zâmbet. Fiecare dintre noi ne dorim să putem evada în acel univers, pentru a scăpa de zilele monotone și pline de griji și pentru a resimți acel sentiment viu, de a fi copil. Acest lucru este posibil prin Asociația „George Poboran pentru copiii noștri”.

Înființată în martie 2014, promovează educarea și dezvoltarea personală a copiilor din ciclul gimnazial prin proiectele pe care le susține: desfășurarea zilnică a activităților în cadrul programului de afterschool la școlile partenere: „George Poboran”, „Nicolae Iorga” și „Constantin Brâncoveanu”; sprijinirea rezolvării cazurilor sociale speciale, a copiilor cu dizabilități și a celor defavorizați, în vederea integrării lor în unitățile de învățământ și societate.

Activități și proiecte speciale „Crăciunul în inima ta” este una dintre activitățile desfășurate anul acesta de asociație, activitate prin care voluntarii au adus în preajma sărbătorilor puțină bucurie și căldură în sufletul copiilor și a părinților ce se aflau în spital în acea perioadă. Au împărțit baloane, dulciuri, cărți de povești și au decorat salonul sumbru al spitalului, dându-i o pată de culoare. De asemenea au cântat colinde reușind să-i facă pe cei mici să uite pentru puțin timp de starea lor de sanatate si să se alăture lor.

Tot în această perioadă s-a organizat proiectul „100 BUCURII” care a constat în strângerea a 100 de cadouri pentru cei 81 de copii din Centrul Multifuncțional Social din comuna Verguleasa. Aceștia au primit cu lacrimi în ochi micile bucurii oferite de oameni cu o inimă mare.

O altă activitate aflată la prima ediție anul acesta, în 7 septembrie, de „Ziua zâmbetului“, a fost „Keep Smiling Day” prin care 20 de voluntari au umplut orașul de zâmbete și voie bună, oferindu-le slătinenilor peste 700 de flori, 500 de baloane, bomboane și stickere cu zâmbărici. Copleșiți de griji, oamenii au fost luați prin surprindere, și-au găsit cu greu cuvintele, însă voluntarii le-au amintit cât de frumoasă este viața atunci când zâmbești și te bucuri de fiecare moment.

Adevărații eroi din spatele asociației, Aurora Szocs și Kalman Szocs, fondatorii ONGului sunt cei care îi sprijină pe tinerii voluntari, la început peste 50, în prezent 25, dornici de a ajuta, de a aduce bucurii și de a face lumea mai bună. Îi ajută să se dezvolte ca oameni, să-și descopere pasiuni și să-și depășeasca limitele. Majoritatea elevi de la Colegiul Național „Radu Greceanu”, copiii vin cu drag, se mobilizează rapid în cadrul activităților și au speranța că lumea plină de griji și nevoi poate fi alinată printr-un zâmbet, prin dăruire și speranță. De asemenea, absolvenți ai liceului, acum actuali studenți, revin cu entuziasm la activități și sprijină asociația necontenit.

Ce spun voluntarii

Mihaela Sburliș, studentă la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA , este voluntară din clasa a XII-a și vorbește cu emoție în glas despre a doua ei familie, Asociația „George Poboran”: „M-am apucat de voluntariat relativ târziu, la începutul clasei a XII-a și deși poate părea ciudat pentru că în aceea perioadă aveam în față două examene extrem de importante pentru viitorul meu, am reușit să duc la bun sfârșit tot ceea ce mi-am propus. Pentru mine a fi voluntar este mai mult decât un simplu cuvânt, este o stare, o oportunitate de a mă cunoaște mai bine și de a cunoaste oameni noi. Prin voluntariat reușești să îți descoperi limitele dar și calitățile și poți dărui ceva comunității făcând lucruri de care poți fi mândru în viitor. Am ales să fac voluntariat în această asociație deoarece îmi doresc foarte mult să îi ajut pe cei din jurul meu, prin diferite modalități. De asemenea am vrut să îmi cunosc limitele și de ce nu să reușesc să le depășesc și bineînțeles am vrut să am parte de experiențe noi alături de oameni minunați. Toate activitățile pe care leam desfășurat în cadrul asociației miau plăcut, de la cele câteva ore petrecute cu copiii la afterschool, unde mă încărcam cu o doză uriașă de energie pozitivă, până la activitățile de caritate la care am luat parte. Totuși, pot spune că activitatea care mi-a rămas întipărită în suflet este „Keep Smiling Day”. În cadrul acestei activități am avut ocazia să interacționez cu oameni de diverse vârste, de la copii de câțiva ani până la persoane trecute de prima tinerețe. A fost o experiență minunată și abia aștept să o retrăiesc și anul viitor. Vreau să îi sfătuiesc pe toți tinerii să facă voluntariat, deoarece în acest fel vor putea să lupte pentru o cauză care îi pasionează, vor putea dobândi aptitudini noi și totodată vor putea să se cunoască mult mai bine pe ei înșiși. Vor simți că se implică real în viața comunității și vor învăța să lucreze în echipă. Atâta timp cât faci totul cu pasiune și devotament vei găsi timp pentru orice.”

Ca și Mihaela, Elena Iuhas, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Radu Greceanu”, este entuziasmată să împărtășească experiența ei de voluntar: „Pentru mine voluntariatul înseamnă o a doua familie. Este locul în care punem țara la cale, în care putem spune ce gândim fără a ne teme că vom fi judecați. Aici părerile noastre sunt ascultate, susținute, combătute și acest lucru ne face să ne simțim apreciați. Un rol important în evoluția noastră, în înțelegerea lumii din jur îl au domnul și doamna Szocs. Cu toate că îmi doream să mă înscriu mai demult, fac voluntariat doar din clasa a X-a. Aceasta, însă, nu i-a oprit pe ceilalți să mă primească în inimile lor și să se bazeze pe mine. Toți voluntarii sunt foarte energici și nu dau înapoi atunci când vine vorba de o activitate, iar libertatea de exprimare și susținerea necondiționată pe care le primim ne formează ca oameni.”

În continuare, Asociația „George Poboran – pentru copiii noștri” își propune să organizeze și anul acesta „Crăciunul în inima ta”, a doua ediție „Keep Smiling Day”, o campanie de informare în vederea educației sexuale, „Choose for your future” și să publice continuarea cărții de activități pentru dezvoltarea personală.

- PUBLICITATE -