Ana Maria Nedelcu, ghidul care te plimbă prin țară

Ana Maria Nedelcu este o tânără de 28 de ani, care din pasiune pentru turism și-a deschis propria agenție în Slatina.

La 20 de ani, Ana făcea ture în Italia împreună cu tatăl ei. Inițial a vândut bilete de avion și autocar, iar primele tururi pe care le-a organizat au fost cele religioase, după care le-a diversificat. Și cum începutul este întotdeauna cel mai greu, primii doi ani au fost dificili, pentru ca, următorii să se dovedească a fi mai buni.

În mașina în care își plimbă turiștii este șofer și ghid. Își face temeinic planurile: știe exact ce și când vor vizita, iar când ajung în locurile cu pricina începe magia.

Spre exemplu, frumosul, dar mai puțin cunoscutul oraș din Bulgaria, Belogradchik ascunde o poveste impresionantă cu ajutorul căreia Ana Nedelcu și-a fermecat grupul. Reușind să stârnească interesul oamenilor, tânăra a organizat încă două excursii în acel loc.

După cum marturisește, de la începutul lunii mai până la sfârșitul lunii octombrie a avut doar trei weekenduri libere, în rest fiind ghid în excursii. Meseria de agent de turism, pentru care a și terminat o facultate, aduce după sine multe îndatoriri. Caută mereu oferte de excursii la prețuri bune, pentru ași mulțumii clienții. Pe lângă avantajul acestei meserii de a călători, există și dezavantajul ca oamenii să nu fie întotdeauna înțelegători.

În viitor dorește să se axeze pe tururi ghidate în Oltenia, deoarece și zona noastră are multe locuri care merită vizitate. O alta dorință de-a ei este să ghideze turiști străini prin România Pentru ea, anul 2017 a fost anul de apogeu. A realizat multe lucruri, începând cu licența de turism.

Colaborează cu centrele de informare turistică de la Dobrosloveni și Caracal. A făcut un tur ghidat pentru americanii de la Deveselu, iar la Dobrosloveni, un team building la cabanele de la Reșca. Deși a vrut să renunțe la agenție, nu a făcut-o. A trecut peste toate problemele cu brio.

- PUBLICITATE -