Bine ați venit la RIUF

RIUF sau The Romanian International University Fair reprezintă unul dintre cele mai mari târguri educaționale din România și pune la dispoziția tinerilor peste 120 de facultăți şi instituții educaționale.

RIUF este deja o tradiție în România ajungând în acest an la ediția a 23-a. Totodată, Târgul a ajuns să fie o tradiție și pentru elevii din Colegiul Național „Radu Greceanu” care participă în fiecare an la acest program.

Pentru a ne putea da seama dacă această ofertă educațională influențează sau nu deciziile elevilor asupra studiilor pe care doresc să le urmeze, am discutat cu o elevă de clasa a XI-a, participantă anul acesta la RIUF.

Ce părere ai despre acest program? „Mi se pare interesantă ideea, însă am fost total dezamăgită de faptul că o mare majoritate din facultățile participante erau din străinătate, nu din România.”

Ai descoperit schimbări în modul de prezentare al participanților? „Mi se pare mult mai organizat de la an la an, de asemenea voluntarii ajută foarte mult.”

Ce universități te-au impresionat cel mai mult? „Toate au avut un impact pozitiv asupra mea, bine organizate și totodată foarte interesante. Mi-aș fi dorit, însă, să găsesc mai multe programe din România întrucât nu doresc să plec în afară. ”

Te-ai hotărât deja asupra facultății? „Da, adevărul este că m-am hotărât cu mult înainte, însă am dorit să îmi lărgesc orizontul pentru a fi sigură că fac alegerea potrivită.”

În ce măsură te-a ajutat RIUF-ul să alegi facultatea? „Pot spune că nu a reprezentat chiar punctul cheie al alegerii mele, a fost desigur un mediu plin de lucruri care mi-au atras privirea, însă nimic care să-mi schimbe opțiunea.”

Ce primă impresie ți-a lăsat RIUF-ul? „Când am ajuns acolo am fost surprinsă de tot ceea ce se petrecea, trebuia să stăm la o coadă foarte lungă, la care ne-am mișcat destul de repede, spre norocul nostru, iar înăuntru erau atât de multe standuri și o grămadă de copii. Am fost șocată, într-un sens bun.”

Vei merge şi anul viitor? „Aș merge doar pentru a afla mai multe noutăți, întrucât voi rămâne asupra ideii inițiale.”

- PUBLICITATE -