Mii de liceeni și studenți sunt așteptați săptămâna viitoare la RIUF

A 25-a ediție a RIUF – Romanian International University Forum va avea loc pe 19-20 octombrie, la Sala Palatului, în București. Eveniment cu o tradiție de 14 ani, anul acesta RIUF revine cu cel mai mare număr de universități din Marea Britanie și Olanda prezente vreodată la un eveniment educațional din România, în ciuda conversațiilor din ultimul timp despre Brexit.

Reprezentanții a peste 110 universități din 12 țări vor interacționa în cadrul evenimentului cu tinerii interesați de studiul în străinătate. Aceștia vor putea cunoaște opțiuni și oportunitati de studiu (licență, masterat, MBA, doctorat) din țări precum Marea Britanie, Olanda, Elveția, Danemarca, Franța, Austria, Canada, USA, România. 

Programe de licență și de masterat accesibile

La RIUF vor fi prezente universități de top din lume, printre care University College London (UCL), Imperial College London, University of Essex, Radboud University, University of Bristol, Rotterdam Business School, Eindhoven University of Technology. Totuși, studiul în străinătate este accesibil și pentru cei care au o medie de admitere peste 7. 

Pe 19 și 20 octombrie, aceștia vor afla informații despre peste 7000 de programe de licență și masterat din 20 de domenii precum: business, economie, IT și tehnologie, management turistic, arte, inginerie, medicină.

Una dintre îngrijorările românilor care doresc să aleagă un program educațional în altă țară rămâne cea legată de costurile ridicate ale acestor universități. În cadrul RIUF, cei interesați vor putea afla informații despre diverse surse de finanțare pentru studii:

  • Un fond de burse de peste 3.500.000 de euro în Marea Britanie și Olanda;
  • Programe de burse oferite de DAAD pentru românii care doresc să studieze în Germania (fie că sunt liceeni, studenți, absolvenți sau profesori universitari și cercetători)
  • Coventry University oferă burse special create pentru studenții români;
  • Diverse împrumuturi dedicate celor care vor să plece la studii, inclusiv primul fond de credite educaționale din România.

Pentru cei care cântăresc atât opțiunea de a urma un program de studiu în străinătate, cât și cea de a-și continua studiile în țară, este bine de știut că la RIUF vor putea interacționa și cu cele mai importante universități din România: Universitatea din București, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Politehnică București, ASE – Academia de Studii Economice din București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Națională de Arte din București.

Consiliere și inspirație pentru viitor – educațional și profesional 

Pe lângă interacțiunea cu reprezentanții universităților, participanții RIUF pot primi gratuit consilere educațională și de orientare în carieră, în timpul evenimentului, de la organizații cu programe de dezvoltare personală, profesională și orientare în carieră sau care oferă cursuri de limbi străine.

În plus, toți cei care se înscriu și participă la RIUF vor primi după eveniment o ofertă educațională personalizată în funcție de țările și domeniile lor de interes.

RIUF YouForum este conferința dedicată elevilor și studenților prin care aceștia pot căpăta informații și inspirație care să-i ajute în deciziile lor despre facultate sau carieră.

Participanții pot interacționa cu cei peste 35 de invitați ai conferinței, printre care se află și Dana Rogoz, George Bonea, Dana Războiu (Nație prin Educație), Laurențiu Ion (PepsiCo), Sore, Dan Byron (byron), Cristina Săvuică (Lugera&Makler).

Pentru a participa înregistrează-te pe www.riuf.ro și vino în București, pe 19-20 octombrie, la Sala Palatului.

- PUBLICITATE -