Cum este viața de student în București

Faci parte din elevii care vin din provincie și sunt studenți în București?! Bun, pentru că și eu fac parte din această categorie!

Îmi imaginam tot timpul că viața de București va fi una palpitantă, plină de aventură, cu cercuri de prieteni noi, cu dezmățuri la cămin, senzația că nu trebuie să mai dai raportul și multe altele.

Nu zic nu, libertatea există și este foarte interesantă. Însă, există o diferență majoră între cum îmi imaginam eu că va fi la București și cum este de fapt!

Impactul cel mai „dramatic”, dacă-l pot numi așa, este faptul că te afli pe cont propriu într-o junglă a zbuciumului! Când spun pe cont propriu, mă refer și financiar și emoțional! Cel mai greu va fi când vei termina banii de la mami și de la tati și va trebui săți găsești singur un job! Mulți dintre noi, clacăm!

Majoritatea se așteaptă ca profii de la facultate să fie cel puțin la fel de premisivi ca cei din liceu, dar vor avea un șoc. Indiferent de facultatea la care sunt, fie ea de stat sau privată: sunt la fel de îndoctrinați ca cei din liceu! Când am intrat la facultate la București am crezut că voi da de profesori care mă vor călăuzi în viață, care-mi vor arăta calea către bine, care-mi vor descoperi o altă latură a personalității mele, dar credemă: îți va fi dor de diriginta din liceu cu care mai schimbai o vorbăa despre ce nu-ți convine.

Mai știi când cereai tema tocilarului clasei? Ei bine, ajuns la facultate, treburile se schimbă! Toată lumea trage pentru ea, nu va mai interesa pe nimeni că nu ai făcut tu proiectul sau că nu ai tema la un seminar! Printre majoritatea studenților există conceptul de „eliminarea competitorilor”, care devine mai mult un trend!

În final aș mai adăuga că nimănui nu-i pasă dacă tu eşti la Facultatea de Informatică sau Filosofie şi, în general, oamenii nu sunt interesaţi despre ce faci tu, mai ales în Bucureşti, unde lumea e pe fugă mai mereu. Bucură-te de asta şi fă ce vrei tu, până la urmă, la finalul zilei, vei rămâne singur cu gândurile tale și trebuie să fii fericit cu alegerile făcute.

- PUBLICITATE -