La 8 ani după primul volum, Bucătăria Hoinară se întoarce într-un nou album de fotografie savuros, purtând semnătura lui Răzvan Voiculescu. Aducând împreună gastronomia și călătoria, albumul devine o compoziție de stări și povești al căror ingredient cheie este pofta de a trăi. Nu vei găsi în el rețete, dar te va inspira să ti le compui pe ale tale, descoperind locuri, oameni și gusturi.
Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 19 februarie, de la ora 17:30, la Muzeul Județean Olt din Slatina. Anfitrionul serii va fi directorul muzeului, Laurențiu Guțică.
În cadrul evenimentului vor fi proiectate scurtmetrajele documentare realizate în cei doi ani de perindari ai Bucătăriei Hoinare prin țară, scurtmetraje produse de Răzvan Sima, respectiv Șerban Georgescu și Răzvan Voiculescu. Seara se va încheia cu un recital folk susținut de Costi Dragomir și o degustare de vinuri SERVE.
Intrarea este liberă.
Ce conține albumul
Bucătăria Hoinară se întoarce aduce împreună gastronomia și călătoria, într-o adevărată „campanie” de cucerire a simțurilor, de-a lungul a mai bine de 360 de pagini. Autorul a bătut țara-n lung și-n lat căutând atât peisaje de vis cât și rețete străvechi și oameni autentici.
Poveștile din album vorbesc despre „oamenii locului” în bucătăriile lor suspendate-n timp, pregătind feluri de mâncare așa cum știu ei să facă din străbuni: raci oltenești, plăcintă de Runcu Salvei, malasolca, pâine la țest, găină de nuntă împănată, vargabéles sau levișe cu tormaci.
Vei simți, de asemenea, aroma unor momente și te vei cufunda în aventura de a găti „acolo unde nimeni nu a mai gătit vreodată”. Pentru că Răzvan Voiculescu a fost însoțit când și când în peregrinările sale de bucătari, 16 în total, care au gătit în plină natură, în locuri foarte puțin știute, „cucerindu-le” prin aprinderea focului, inspirați de ineditul situației.
Albumul e o compoziție de stări și povești vizuale al căror ingredient-cheie e poftă de a trăi. Ceea ce vei face, de fapt, parcurgând întregul meniu de capitole al albumului, este să începi o călătorie, pe care, mai departe, să o poți continua în felul tău propriu. Bucătăria Hoinară se întoarce nu propune rețete, ci mai degrabă întâlniri. Între oameni, locuri, ingrediente – fiecare cu povestea și aroma sa.
„Și poate cel mai important, vei primi, la fiecare pas din album inspirația de a te rătăci. De a te lăsă în voia drumului – cu hărți, dar fără sistem de navigare, căutând nu să ajungi, ci mai degrabă să deviezi și astfel să devii. Putin mai liber și mai senin.„ spune fotograful Răzvan Voiculescu.
Proiect susținut de Crama SERVE.