Ce locuri ocupă academiile de fotbal din Slatina în topul FRF

Federația Română de Fotbal a publicat un raport privind nivelul calitativ al academiilor de fotbal pentru copii și juniori.

CSM Slatina este clasată pe locul 37 la nivel național, cu un punctaj de 58,5. Este pentru prima dată când academia clubului municipalității intră în top, anul trecut nefiind clasificată.

A doua academie slătineană este cea a Liceului cu Program Sportiv, clasată pe locul 64 cu un punctaj de doar 9,4 și o scădere puternică de la 29,6 puncte obținute anul trecut.

Dintre academiile clasificate în 2019, un procent de 78% au punctaj mult mai bun în acest an.

Ripensia este clubul cu creșterea cea mai mare, FC Viitorul rămâne lider național iar Sport Team cea mai bine clasată academie privată.

Steaua a înregistrat cea mai mare scădere a calității academiei, de la 56,7 puncte în 2019 la doar 17,5 puncte în 2020.

Cum se punctează academiile

Procedura de evaluare acoperă șapte domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil, fiecare cu mai multe categorii.

Fiecare categorie este evaluată pe o scară de la 1 la 4 puncte. În același timp, fiecare categorie are o pondere diferită la evaluarea totală.

Scorul final depinde de evaluarea tuturor categoriilor din 7 domenii, calculul final ținând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât și a domeniului general în scorul total.

Cele 7 domenii și ponderea lor la total (100%), fiecare academie putând obține maximum 100 de puncte:

  1. STRATEGIE ȘI FILOZOFIE – 10,6 %;
  2. ECHIPE ȘI JUCĂTORI – 12,1%;
  3. STAFF TEHNIC – 19,4%;
  4. STAFF SUPORT – 6,8%;
  5. ANTRENAMENTE ȘI MECIURI – 9,7%;
  6. INFRASTRUCTURĂ ȘI FACILITĂȚI – 20,8%;
  7. REZULTATE – 20,6%.
- PUBLICITATE -