CSM Slatina a promovat în Liga 2. Meciuri cu Steaua și Dinamo pe stadionul 1 Mai?

Clubul sportiv al municipalității încheie un sezon bun la jocurile de echipă, după ce și fetele de la handbal au reușit să se mențină în Liga Florilor

Echipa de fotbal a CSM Slatina a reușit astăzi să promoveze în Liga 2 după ce a trecut de AFC Odorheiu Secuiesc la lovituri de departajare.

În meciul retur, de la Odorheiu Secuiesc, scorul a fost deschis de gazde încă din minutul 3 prin Simo Csongor.

Slătinenii au revenit în meci la finalul primei reprize printr-un gol spectaculos al lui Remus Trancă, o foarfecă din interiorul careului.

În cea de-a doua repriză nu s-a mai marcat și s-a trecut la prelungiri. Deși în tur scorul a fost 0-0, de anul acesta nu mai contează regula golului marcat în deplasare.

Cele două reprize de prelungiri au adus doar momente extrem de tensionate atât în teren, dar în special în tribune, nu și ocazii importante de poartă sau goluri.

Seria de penaltiuri a început excelent pentru CSM, portarul Velcu reușind să respingă prima lovitură a Odorheiului cu piciorul, iar slătinenii să marcheze.

Portarul nostru a reușit să mai pareze o lovitură de pedeapsă și în cea de-a treia serie de penaltiuri, dar a fost „imitat” imediat de portarul gazdelor.

La ultima serie de lovituri de departajare, (numărul 25) a reușit să înscrie și Slatina a promovat în liga secundă după o victorie cu 5-4.

CSM Slatina a jucat astăzi în formula: Preduț – B. Enache, Pisăru, M. Manea, Sălcianu, I. Popescu, D. Toma, Dav. Oprescu, Al. Popovici, Doman (cpt.), Trancă.

CSM Slatina a rămas în prima ligă la handbal feminin

Echipa de handbal a clubului slătinean a reușit să se salveze de la retrogradarea din Liga Florilor MOL în urma unor meciuri de baraj.

Slătinencele au trecut la pas de celele două formaţii din Divizia A ce luptau pentru promovare, CSU Cluj-Napoca (32-25) şi CSM Slobozia (35-23).

În ultimul meci al barajului de la Vâlcea, au încheiat la egalitate 27-27 (14-14) cu Dacia Mioveni. Meciul a fost fără miză pentru că ambele echipe erau sigure că rămân în prima ligă înaintea partidei.

În sezonul regular, fetele antrenate de Victorina Bora au reușit 7 victorii, un egal și au terminat în clasament pe locul 11.

Ce buget anual are clubul sportiv al municipalității

CSM Slatina, deținut de Primăria Municipiului Slatina, este cel mai mare club sportiv din județ și are șapte secții sportive.

Conform datelor pentru anul 2021, CSM a înregistrat venituri totale de 17.227.784 lei (3.483.456,81 euro). Majoritatea banilor au venit din subvenții de la bugetul local (16.561.958 lei).

Clubul a mai obținut venituri de 580.264 lei din exploatare și 85.562 lei din vânzarea de bilete la meciurile jucate pe teren propriu.

În 2020, clubul a avut venituri de 16.161.298 lei (3.267.813,41 euro). Din această sumă, 15.878.976 lei au venit de la Primăria Slatina și doar 62.017 lei din vânzarea biletelor.

CITEȘTE ȘI: Meci mare pe „1 Mai”: CSM Slatina – Dunărea Călărași 0-2

- PUBLICITATE -