Competiția Future Makers cu premii de 20.000 de euro vine din nou la Slatina

Joi, 28 martie, în intervalul 15:00 – 18:00, la Casa de Cultură a Tineretului, va avea loc Atelierul de Antreprenoriat Future Makers 2019. Evenimentul este organizat împreună cu Fundația Județeană pentru Tineret Olt și Slatina Buzz! Pentru a se înscrie, tinerii pot intra pe pagina evenimentului. Participarea este gratuită.

Future Makers invită tinerii pasionaţi de antreprenoriat şi de viitor să îşi pună ideile în aplicare în cadrul atelierelor de antreprenoriat şi în cadrul competiţiei de idei de business, cu premii de 20.000 de euro. Înscrierile se fac prin intermediul site-ului www.futuremakers.ro, în perioada 5 martie – 2 iunie.

2000 de tineri din toată ţara sunt aşteptaţi în peste 30 de ateliere de antreprenoriatîn perioada martie-mai.În cadrul Atelierului de Antreprenoriat din 20 martie, tinerii din Bacău vor găsi un spaţiu de conversaţie despre cum vor evolua diferite industrii şi ce tipuri de soluţii trebuie construite astăzi, care să fie sustenabile în viitor. De asemenea, vor afla mai multe despre cum pot aplica în competiţie şi ce tipuri de idei căutăm la Future Makers.

Sunt aşteptaţi la atelier tinerii care:

  • vor să afle cum pot câştiga unul dintre cele 7 premii, în valoare totală de 20.000 de euro;
  • sunt în căutare de idei de business care să funcţioneze atât astăzi, cât şi în viitor;
  • vor să cunoască alţi tineri pasionaţi de antreprenoriat şi trenduri de viitor;
  • vor să afle mai multe despre modele de business şi instrumente utile în a dezvolta un plan de business.

„În România, un sfert dintre tineri vor să pornească o afacere, însă doar 1% o fac. Noi credem că pregătirea antreprenorială, bani cu care să își testeze ideile, o comunitate de mentori care să îi sprijine și conexiuni internaționale cu tineri antreprenori de vârsta lor din alte țări îi vor ajuta pe mulți dintre ei să aibă curaj să le pornească și să rămână în țară să le construiască. Competițiile pe care le organizăm în România, cu programele lor educaționale, pregătesc 2000 de tineri pe an, în parteneriat cu șase universități și 20 de organizații de tineri”, Oana Țoiu, fondator Social Innovation Solutions.

În luna iunie, 50 de idei finaliste vor fi selectate dintre toate aplicaţiile primite în competiţie. Timp de 3 luni, acestea vor intra în programul de incubare unde vor primi sprijin pentru a trece la următoarea etapă de dezvoltare a ideii sau planului de afaceri. Conectăm echipele din incubator cu alte startup-uri din reţeaua internaţională Global Shapers şi oferim acces la mentori şi antreprenori de succes. La finalul competiţiei, echipele vor avea pitch-uri în faţa juriului. Premiile sunt în valoare de 20.000 de euro şiurmăresc să transforme ideile bune de azi în organizaţiile sustenabile de mâine.

Programul este finanţat de Fundaţia Coca-Cola şi este organizat de Global Shapers Bucharest Hub, o iniţiativă a World Economic Forum, parte dintr-o reţea internaţională de 400 de oraşe şi de Social Innovation Solutions, organizație de sprijin pentru inovare şi antreprenoriat social.

Atelierul din Slatina este organizat cu sprijinul Fundației Județene pentru Tineret Olt și Slatina Buzz! Programul educațional Slatina Buzz urmărește să stimuleze implicarea directă a tinerilor în formarea opiniei publice şi responsabilizarea cetăţenilor.

Mai multe detalii despre atelierele de antreprenoriat şi competiţie pe www.futuremakers.ro, pagina de Facebook Future Makers și Instagram @futuremakersro.

- PUBLICITATE -