Fata cu 30 de medalii

Cum te numeşti şi câţi ani ai? „Mă numesc Maria Pascu și am 17 ani.”

De cât timp practici Judo? Dar Sambo? „Practic judo din clasa a II-a și sambo de aproximativ 2 ani.”

Ne poţi spune câte ceva despre aceste sporturi? „Aceste sporturi sunt de apărare, în același timp periculoase, dar și de disciplină.”

Cum a început pasiunea pentru aceste sporturi? „Pasiunea pentru aceste sporturi a început încă de mică, de când voiam ceva diferit pentru o fată, aşa că am optat pentru asta.”

Cât de dificile au fost competiţiile la care ai participat? „Toate competițiile au fost dificile, unele mai mult, iar altele mai puțin.”

În timpul competiţiilor ai făcut greşeli? Dacă da, ce te-a determinat să treci peste ele? „Cred că în toate competițiile a existat un moment de rătăcire în care nu știam ce să fac, dar sprijinul antrenorului și motivația de a merge mai departe m-au determinat să continui.”

Cât durează în medie un meci de Judo? Dar Sambo? „Un meci de Judo durează 4 minute, fără prelungiri, iar cel de Sambo durează la fel.”

Cât de dificil este antrenamentul? „Antrenamentele sunt cât se poate de grele, diferă în funcție de calendarul competițional.”

Ai trecut prin greutăţi în decursul acestor ani? „Am avut greutăți în ultimii ani. Accidentări şi maturitatea care te face să vrei altceva.”

Care a fost motivaţia să continui? „Motivația de a nu renunţa. De asemenea a fost toată munca și efortul depus pentru a obține tot și era nedrept pentru mine să dau cu piciorul.”

Ai vreun hobby? „Pot spune că hobby-ul meu este dansul.”

Câte medalii ai luat până acum? Ne poţi spune şi nivelul acestora? „Am peste 30 de medalii, am medalii la fiecare nivel de competiție precum național, județean, internațional etc.”

Ce planuri de viitor ai? „Planurile de viitor ar fi să urmez o facultate în acest domeniu al sportului.”

Ai un motto? „Motto-ul meu este: <Plângi în sală, râzi în competiții.>”

Ce sfaturi ne poţi da? „Pot să vă dau niște sfaturi din lumea sportului, să nu renunțați indiferent cât de greu este, pentru că rezultatele vă vor bucura.”

Doreşti să mai adaugi ceva înainte de sfârşitul acestui interviu? „Aş vrea să mai spun că deși acest sport mi-a adus multe bucurii, am refuzat un loc în lotul mondial care mi s-a oferit, din motive personale.”

- PUBLICITATE -