Haideți să creștem frumos prin sport

34
judo hand to hand

Clubul Sportiv Aluminiu Alro Slatina a organizat astăzi, 08.02.2017, o demonstrație de judo pentru Federația Română „Hand to hand” la Sala Metalurgistul. Sunt sportivi care evoluează sub emblema sportului românesc și pun o parte din sufletul lor în acest club, fapt care rămâne valoare testamentară pentru generațiile viitoare.

„Haideți să creștem frumos prin sport” este motto-ul după care se ghidează tinerii sportivi.

Publicitate

„Astăzi am desfășurat o demonstrație de artă marțială japoneză modernă pentru Federația „Hand to hand”. Le-am arătat tehnicile de aruncare și prize ale judo-ului Principiile sale se bazează pe folosirea supleței în locul forței brute, fiind eliminate loviturile și unele luxări periculoase, cum ar fi luxarea degetelor. În judo se folosesc proiectări, secerări, fixări la sol, strangulări și luxări.În prezent sunt președintele Clubului Sportiv Aluminiu Alro Slatina, antrenor este Mirică Ionuț iar instructor Ioniță Laurențiu”, ne mărturisește antrenorul de judo, Iulian Mirică.

Federația Română ,,Hand to hand” a fost înființată în luna decembrie a anului 2016  și promovează sportul de contact. Este un sport care provine din Rusia dar în afara faptului că-l promovează susține și copii din mediile defavorizate.

„Acolo unde există, noi intervenim cu tot ce-nseamnă logistică pentru echipamente, sprijinul pentru competiții este asigurat de sponsorii noștri. Căutăm tineri sportivi ca să facă performanță și să iubească sportul pentru că ne dorim să avem imnul României și la campionate mondiale,nu doar la naționale.Vrem să arătăm că nu trăim din legende,generația de astăzi poate să ducă sportul mai departe. Sperăm că Federația “Hand to hand” o să reușească acest lucru ca disciplină sportivă dar,mai ales,că este propus pentru a intra la jocurile olimpice. Recunosc că sunt surprinsă să văd după patru evenimente organizate de la începutul anului o astfel de reprezentație. Noi ne dorim ca în luna aprilie să reușim să facem selecția pentru lotul național. Astăzi am văzut tineri care pot urca pe podium. Hand to hand ca federație la nivel internațional are două categorii : light și full contact. Noi ne dorim să creem și pentru cei mici un semi-light, a declarat vicepreședintele federației, Ghețu Cristina.

„Mă bucur să văd pentru a doua oară că reușim să găsim o grupă pentru tinerele generații. Este prima echipă care v-a preda ștafeta mai departe. Vreau să vă spun că, vom face tot ce ține de noi, pentru a putea fii reprezentați corect, cu fruntea sus la campionate de orice tip. În septembrie vrem imnul României și-n campinatele modiale de la Ploiești. Vom face lotul național, vor fii deplasări în țară, cantonamente”, a declarat vicepreședintele federației, Mihai Filimon.

După reprezentația desfășurată sportivii au primit cadouri din partea sponsorilor federației „Hand to hand”.

Publicitate