Final de proiect ,,FOCUS’’ CONTRACT NR: 2019-2-RO01-KA105-064293

În perioada 01-09-2019-29.02.2020, Organizația Pro Dezvoltare DACIA (APDD),  a desfășurat activitățile proiectului ,,FOCUS’’ număr contract 2019-2-RO01-KA105-064293, finanțat de către Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.

În cadrul proiectului  au participat 60 tineri plus 10 lideri de grup din 5 organizații europene: Ecoworld Rhodopes Association-Bulgaria; Asociacion Juvenil Intercambia-Spania; Associazione Culturale Link – Italy; International Labor Association (ILA) – Olanda și organizația coordonatoare Pro Dezvoltare DACIA (APDD) România.

Proiectul s-a desfășurat în scopul însușirii de către tineri a unor tehnici de focusare spre atingerea propriului obiectiv de dezvoltare personală și profesională, în vederea creșterii gradului de incluziune pe piața muncii și împlinire personală în concordanță cu propriile vise și așteptări.

Punctul culminant al proiectului a fost mobilitatea care s-a desfășurat  la Căciulata, Județul Vâlcea în perioada 11.01.2020-20.01.2020. Activitatile mobilității au fost  non-formale, flexibile și centrate pe participant. Astfel, tinerii au invățat să-și canalizeze toate energiile spre îndeplinirea obiectivelor, urmând dezvoltarea personală în scopul facilitării integrării pe piața muncii avand drept bază 7 tehnici de focusare.

De asemenea, s-a urmărit stimularea egalității de gen, în vederea eliminării sentimentelor discriminatorii și negativiste în direcția incluziunii și dezvoltării profesionale.

Rezultatele s-au concretizat într-o revistă FOCUS, 6 filme FOCUS și un 1 flash mob FOCUS. În ultima zi de mobilitate s-au obținut 60 certificate Youthpass de către tinerii participanți și 10 certificate de participare de către liderii de grup.

Activitatea proiectului a continuat cu evenimente  de diseminare realizate de  toți partenerii. Proiectul a fost de un real succes.

Informații proiect: http://www.apdd.ro, e-mail: [email protected]

Președinte APDD,

Cătălin Arapalea – Manager Proiect

- PUBLICITATE -