Ingrid Bărbuceanu, președinta model

Ingrid Maria Bărbuceanu, elevă a Colegiului Național „Radu Greceanu”, 17 ani, ne vorbește despre drumul care a condus-o către funcția de Președinte a Consiliului Județean al Elevilor și proiectele pe care le are în desfășurare.

Elevă activă în ceea ce privește activitățile extrașcolare, se poate mândri cu funcția de președintă CȘE și CJE, dar și cu un trecut plin de reușite în diverse domenii.

De când faci parte din colectivul Colegiului Național ”Radu Greceanu”? „Fac parte din familia Greceanu încă din clasa a IX-a.”

Ai participat anterior pentru vreo funcție CȘE? „Da, anul trecut, am ocupat funcția de secretar în CȘE.”

Simți o responsabilitate mai mare pe umerii tăi acum că ești președintele liceului? „Da, responsabilitatea este foarte mare dat fiind faptul că toată lumea apelează la mine atât pentru probleme cât și pentru ideile și aspirațiile lor. Cu toate acestea nu se compară cu responsabilitate pe care o am ca Președinte în Consiliul Județean al Elevilor.”

Ce te-a motivat să participi în acest an pentru funcția de președinte? „Motivația mea este dorința de a evolua ca și elev dar și dezvoltarea mea personală atât pe partea de leadership cât și pe cea de organizator și de lucru în echipă; De asemea a intervenit și plăcerea de a mă implica în activități extrașcolare și de a-i ajuta pe ceilalți.”

Câteva din proiectele trecute implementate? „Serbarea de Crăciun, activități caritabile și de voluntariat, scrisori de Valentine’s Day, activitățile din cadrul săptămânii „Școla Altfel”. De asemenea, am organizat câteva ședințe în amfiteatrul școlii cu persoane care activează în diverse domenii pentru a discuta cu elevii despre slujbele lor.”

Cea mai mare realizare a ta? „Cu siguranță cea mai mare realizare a mea este faptul că am reușit să obțin funcția de președinte în cadrul Consiliului Județean al Elevilor. Ceea ce înseamnă foarte mult pentru mine și reprezintă un vis împlinit.”

Ce face președinta Consiliului Județean în timpul liber? „Ador să când la pian și chitară. M-am implicat de-a lungul timpului în diferite activități, precum: Concursul de Miss Boboc, am făcut parte din echipa de Teatru Labirint, fac parte în prezent din echipa de organizare a Balului Bobocilor, am făcut parte și din echipa de majorete a liceului și am participat la cât mai multe activități de voluntariat posibil. Fac și modeling de un an și jumătate, făcând parte din agenția de modeling Duchesse Pitești, având câteva parteneriate și cu Slatina Buzz. Am avut prezentări pe teritoriul întregii țări (Pitești, Brașov, etc) și am participat și la un festival „Romania Info Fashion Festival” la Sinaia.”

Cum funcționează de fapt Consiliul Școlar al Elevilor? „Avem diferite roluri, oameni pe departamente, care lucrează strict pe ceea ce ține de departamentul fiecăruia (spre exemplu: Departamentul de voluntariat, Avocatul elevului, etc). Lucrurile stau în felul următor: avem ceea ce noi numim ședințe regulate de consiliu unde discutăm posibilele probleme pe care le auzim prin școală sau inițiem activități noi, propuneri, discuții, și eventual apelăm la consilierul educativ al școlii (doamna Valeria Badea), dar inițiem și ședințe cu elevii, unde purtăm discuții libere. Momentan nu ne putem mândri cu nimic special, neavând foarte mult timp de când deținem noile funcții, dar avem în desfășurare câteva activități.”

Cum decurg lucrurile la momentul actual și cum te acomodezi cu noile funcții? „Lucrurile se mișcă foarte repede, nu mă așteptam să decurgă așa. Deja am deschis un club de jurnalism și avem deja și un eveniment la activ: Petrecerea de Halloween. Pentru proiectele viitoare ne-am propus concursuri de sport și de cultură generală între licee, concursuri de umor, activități de voluntariat, vizitarea școlii de poliție pentru lecții cu specialiști cât și vizite în cadrul spitalului, acțiuni caritabile. Și în rest, activitățile clasice menționate mai devreme. Ne propunem, de altfel, să invităm cât mai multe persoane de succes pentru a discuta cu elevii cu scopul de a-i îndruma către carierele potrivite. Avem și un proiect surpriză, pe care îl consider de altfel cel mai important din acest an, dar care din păcate va rămâne o surpriză până va fi pus în desfășurare.”

- PUBLICITATE -