Olimpicii județului, premiați de autorități

Consiliul Județean a premiat elevii olimpici ai județului și profesorii îndrumători. Anul acesta, ceremonia de premiere a avut loc la Palatul Copiilor „Adrian Băran”, pe data de 12.12.2019.

În deschiderea festivității, corul „Dolce” al Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu”, dirijat de doamna profesor Alexandra Geantă, a interpretat imnul național, emoționându-i pe toți cei prezenți, iar câteva personalități ale județului au ținut discursuri, prin care i-au felicitat atât pe elevi, cât și pe profesori pentru reușitele din acest an.

Au fost prezenți aproximativ 400 de elevi din toate colțurile județului, însoțiți de profesorii coordonatori, fiecare dintre ei primind drept recompensă pentru munca depusă în acest an școlar, câte o diplomă și o sumă de bani.

Anul acesta sumele individuale acordate s-au încadrat între 100 și 6.000 de lei. Premiul cel mare, în valoare de 6.000 de lei, i-a revenit elevei Ioana Delia Dumitrescu, de la Colegiul Național „Ion Minulescu”, coordonată de doamna profesor Angela Liță, pentru clasarea pe locul I la Olimpiada Balcanică de Geografie.

Delia Dumitrescu: „Mulțumesc Consiliul Județean pentru că susține performanța, acest lucru fiind foarte important pentru noi, olimpicii, nu neapărat din perspectiva sumelor de bani primite, ci mai ales pentru faptul că ne sunt recunoscute meritele. Viața de olimpic are mai multe părți frumoase, printre care și aceste festivități, care vin ca o motivație de a continua ceea ce am făcut până acum. Olimpiadele, pentru mine, nu sunt niște simple competiții, au devenit un mod de viață. Olimpiadele m-au format, m-au ajutat să mă înțeleg mai bine, să îmi gestionez emoțiile, să îmi organizez timpul. Pe lângă astea, olimpiadele sunt despre experiențe, despre prieteni, despre depășirea zonei de comfort. Nu este usor să fii olimpic, dar este cel mai frumos lucru.”

Premii substanțiale au primit și Octavian Teodor Mitrache și Ștefan Mihai Florea care alături de Delia Dumitrescu, au obținut locul 9 la Olimpiada Internațională de Proiecte de Mediu, dar și elevii Vlad Silviu Coneschi, Robert Valentin Vădăstreanu, Robert Gabriel Constantinescu și Sandra Bălu pentru participarea la International Open – First Lego League – Uruguay. Fiecare dintre cei menționați au primit câte un premiu în va-loare de 2.500 de lei.

Câțiva dintre cei de mai sus, ne-au împărtășit părerile lor despre premierea din acest an.

Ștefan Florea, deținător al locului 9 la Olimpiada Internațională de Proiecte de Mediu, spune că „Premiile de anul acesta nu reprezintă doar o răsplată a muncii olimpicilor, ci și un imbold, o încurajare spre perfecționare în domeniul ales. Apreciez acest ajutor fiindcă uneori este destul de greu să pui în balanță lucrul suplimentar și timpul liber, în aceste circumstanțe efortul depus meritându-se pe deplin. Pot afirma că aceste premii au avut mereu un impact pozitiv asupra mea, dându-mi avântul necesar pentru a evolua. În ceea ce privește backstage-ul, nimic din acestea nu ar fi putut fi realizate fără suportul și dedicația doamnei profesoare Angela Liță care ne-a fost mereu alături, iar pentru acest lucru îi mulțumesc. Am rămas surprins de meticulozitatea cu care a fost organizat totul cât și de valoarea premiilor.”

Octavian Teodor Mitrache participant și el la Olimpiada Internațională de Proiecte de Mediu ne-a spus că „Faptul că am fost premiați pentru rezultatele de la concurs, mi se pare un lucru firesc, chiar dacă eu cel puțin, nu particip la concursurile școlare pentru premii este satisfăcător totuși să vezi că munca îți este apreciată. Premierea din acest an a fost organizată bine. Mi-au plăcut foarte mult momentele artistice dintre premii, m-au scos din monotonie. Geografia pentru mine nu este o simplă materie școlară, este mai mult o pasiune. Nu învăț pentru că sunt obligat, învăț pentru că îmi place.”

Vlad Coneschi, premiat pentru participarea la International Open – First Lego League – Uruguay, susține că „Premiile de anul acesta au fost foarte consistente și ne-am bucurat enorm de ele, dar și numărul premianților crește de la an la an. Cred că este al treilea sau al patrulea an când suntem premiați de Consiliul Județean și suntem foarte bucuroși și încântați de aprecierea primită. Felicitări tuturor profesorilor îndrumători, fără ei nimic nu ar fi posibil. Cea mai mare parte din acest eveniment le revine organizatorilor cărora le mulțumim pe aceasta cale.”

În luna ianuarie a anului viitor, elevii olimpici vor fi premiați și de Primăria Municipiului Slatina.

- PUBLICITATE -