România schimbă antrenorul înaintea barajului pentru calificarea la EURO

Naționala de fotbal a României a schimbat antrenorul și începe anul 2020 cu Mirel Rădoi pe bancă, iar primul său meci oficial va avea loc în martie, cu Islanda, în barajul de la Euro 2020.

Rezultatele pe care naționala României le-a avut sub comanda lui Cosmin Contra au făcut conducerea Federației Române de Fotbal să nu îi mai prelungească contractul. Clasarea pe locul 4 în Grupa F din preliminariilor pentru Campionatul European 2020 echivalat cu promovarea lui Mirel Rădoi ca antrenor al echipei naționale. Acesta l-a înlocuit pe Cosmin Contra, după ce acestuia din urmă i-a expirat contractul. Astfel, primul meci oficial pe care tricolorii îl vor avea sub comanda noului selecționer va avea loc în martie, în semifinalele play-off-ului pentru calificarea la Euro 2020. Recunoscut pentru promovarea tinerilor, acesta a reușit să crească frumos o generație care a dat jucători și la naționala mare. Ianis Hagi și George Pușcaș au deja meciuri bune la prima reprezentativă, asta după ce au fost chemați constant în campania de calificare.

Alături de naționala de fotbal U21 a României, Mirel Rădoi a reușit să se califice în semifinale Campionatului European din 2019. Mai mult decât atât datorită acestei performanțe a calificat echipa la Olimpiadă după 55 de ani de așteptare, reușind să crească frumos o generație de tineri. Instalarea acestuia pe banca naționalei mari a fost cotată și la agențiile de pariuri. Fortuna, una dintre agențiile cu cele mai bune cote la pariuri online din România pune deja pe lista de pariuri și meciul Islanda – România, unde nordicii sunt favoriți.

  • Victorie Islanda – 2.20
  • Egalul – 3.25
  • Victorie Romania – 3.25

În luna martie, România va înfrunta Islanda în semifinalele play-off-ului de calificare la Euro. Un eventual succes ii aduce o finală cu invingătoarea meciului Bulgaria – Ungaria. În fața tuturor acestor echipe, selecționata de fotbal a României are un bilanț pozitiv. Spre exemplu, pe Islanda a mai avut-o adversară în două rânduri și atunci reușea să o învingă cu 8-0 la general, în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 1998.

Euro 2020, un proiect în premieră

Ediția din 2020 a Campionatului European este în premieră orgnizată de mai multe orașe de pe bătrânul continent. Printre ele este și București, care va organiza patru meciuri din cadrul acestui turneu, pe „Arena Națională”.  Trei meciuri vor face parte din Grupa C, iar un altul îl reprezintă o partidă din optimi. Dacă se va califica, atunci România va juca pe teren propriu meciurile din grupă.

O singură dată s-a mai întâmplat lucrul acesta, în 1998, dar la tineret. Atunci, naționala mică era antrenată de Victor Pițurcă și s-a calificat la turneul final datorită statutului de gazdă pe care îl avea. Însă, a terminat pe ultimul loc, respectiv 8, nereușind să se impună. Acum vor fi 12 arena care vor susține meciuri de la Euro 2020. Alături de București, Baku, Budapesta, Saint Petersburg, Bilbao, Glasgow, Dublin, Copenhaga, Amsterdam, Londra, Munchen și Roma vor susține meciuri.

Au mai rămas patru locuri libere, care se vor ocupa imediat după ce se vor disputa meciurile din play-off. 20 dintre echipe deja și-au aflat soarta și știu că vor lua parte la turneul final organizat în perioada 12 iunie – 12 iulie și unde vor participa 24 de naționale. Anglia, Cehia, Ucraina, Olanda, Germania, Danemarca, Elveția, Croația, Polonia, Austria, Țara Glilor, Spania, Suedia, Franța, Finlanda, Italia, Belgia, Rusia și Turcia sunt deja calificate.

Traseul A

Islanda – România

Bulgaria – Ungaria

Traseul B

Bosnia Herțegovina – Irlanda de Nord

Slovacia – Irlanda

Traseul C

Scoția – Israel

Norvegia – Serbia

Traseul D

Georgia – Belarus

Macedonia de Nord – Kosovo

Pe 26 martie 2020 se vor juca semifinalele play-off-ului Ligii Natiunilor, iar pe 31 meciuruile din finala. A doua zi, pe 1 aprilie, UEFA va trage la sorti grupele Euro 2020 cu tot cu ultimele patru echipe calificate, iar pe 13 iunie va avea loc primul meci, pe Stadio Olimpico din Roma. Finala Campionatului European 2020 va avea loc la Londra, pe celebrul stadion Wembley.

- PUBLICITATE -