„Săniuța”, echipa care a câștigat jocurile din cadrul primei întâlniri a redacției Slatina Buzz!


Slatina Buzz! și-a redeschis larg ușile pentru a primi noi membri în redacție. Anul acesta, elevii care s-au înscris în programul educațional au fost așteptați cu o „competiție”, care i-a ajutat să se cunoască și să se obișnuiască cu spiritul de echipă consacrat în interiorul redacției.

Fiecare echipă a fost formată din 6 persoane, care au trebuit să își aleagă un nume, cât și un strigăt care să îi reprezinte.

Echipele au trebuit să treacă de trei probe. Prima a reprezentat un joc de tipul adevărat-fals. Aici, fiecare echipă a scris despre fiecare participant 2 lucruri adevărate și 1 fals, iar celelalte echipe trebuia să ghicească care este lucrul fals.

S-a trecut apoi la „Rândul orb”, un joc unde participanții trebuiau să se țină de mâini și să adune anumite obiecte de pe jos, toate acestea în timp ce erau legați la ochi.

Ultima probă a fost una de aptitudini speciale, unde fiecare a putut să se facă remarcat cu ceea ce știe să facă mai bine, iar echipa care a câștigat toate cele trei probe a fost „Săniuța”.

„Noii participanți la cursurile Slatina Buzz! s-au întâlnit cu tinerii ce deja alcătuiesc redacția și s-au conoscut într-un mediu informal. Prima întâlnire s-a bazat pe team-building, pentru a apropia participanții de o zi cu cei ce fac parte din Slatina Buzz! de 3-4 ani. Tinerii au fost împărțiți în echipe și au dus o competiție strânsă. Au reușit să se cunoască mai bine, și-au adus aminte de importanța mimicii și limbajului corpului și au avut încredere unii în ceilalți, au învățat din valorile promovate de membrii redacției. A fost cea mai frumoasă și degajată deschidere de până acum! Slatina Buzz! devine un program din ce în ce mai bun, eficient și profesional.”, a declarat Diana Ana-Maria Ene, Project Manager în cadrul Slatina Buzz!

Ce înseamnă SlatinaBuzz!

Slatina Buzz! este un program educațional și o publicație regională cu apariții în prinț, online și video, editată de elevi și tineri din regiune. 
Programul Slatina Buzz, realizat din 2014 cu sprijinul Primăriei Municipiului Slatina, este unul dintre cele mai longevive programe în domeniul presei scrise din România.

Început în 2010 sub forma unei școli de vară, programul a continuat să se transforme și să crească cu fiecare an în care a avut loc. În total, în cadrul programului au participat peste 150 de elevi din Slatina sau împrejurimi, au susținut seminarii peste 30 speakeri din diverse domenii de activitate, au fost realizate sute de articole, publicate patru ediții tipăriteale unui ziar realizat de elevi și distribuite mii de exemplare în cadrul comunității.

Publicația

Sub sloganul „Spunem povești care inspiră!”, Slatina Buzz! tratează subiecte de interes general și urmărește să promoveze valorile locale, municipiul Slatina și oameni care fac lucruri deosebite.

Un loc important este acordat comentariilor, articole prin care tinerii redactori își exprimă părerea sau frustrările în legătură cu anumite evenimente sau comportamente din societate.

Categoria de recenzii prezintă o părere obiectivă asupra evenimentelor locale, piese de teatru, spectacole, dar și a ultimelor apariții cinematografice și editoriale.

Calendarul Slatina Buzz! este singurul de acest gen din regiune și prezintă toate evenimentele care vor avea loc în Slatina.

Evenimente proprii

Slatina Buzz! organizează din 2017 evenimente proprii, atât în sfera educațională, cât și în cea a divertismentului. Astfel, pentru prima dată în Slatina, am organizat conferința inspirațională Fabrica de Idei, dar și prezentarea de modă Slatina Fashion Night.

- PUBLICITATE -