Slătinenii sunt invitați să aleagă proiectele prioritare pentru oraș

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România și cu sprijinul autorităților publice subnaționale, a identificat o serie de proiecte prioritare cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

Selecția a avut loc în urma unor scrisori de solicitare din partea Băncii Mondiale către primăriile reședință de județ, consiliile județene și prefecturile din țară pentru identificarea unei liste de cel mult 10 proiecte strategice, cu impact metropolitan. Proiectele selectate îndeplinesc următoarele criterii:

  1. Sunt incluse într-un document strategic sau programatic existent (Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, Planul Urbanistic General, Masterplanul General de Transport etc.).
  2. Au un prag valoric minim, ajustat în funcție de capacitatea bugetară a fiecărei reședință de județ.
  3. Nu au finanțare asigurată (în general, lista conține proiecte pentru care este necesară finanțare din fonduri UE, fonduri guvernamentale, sau alte surse).

Proiectul își propune să identifice proiecte majore ce pot încuraja și cataliza dezvoltarea principalelor zone metropolitane din România. În același timp, este esențial să se identifice care dintre aceste proiecte strategice sunt mai importante pentru fiecare comunitate locală în parte.

Ca atare, până în 22 martie, cetățenii sunt invitați să se implice civic pentru viitorul orașelor lor, în cadrul campaniei de consultare „Alege Prioritățile Orașului Tău!”.

Proiecte Prioritare Slatina

Cum votezi?

Fiecare cetățean interesat trebuie să acceseze linkul către chestionar (kwiksurveys.com/s/e7k9afsk), să aleagă municipiul Slatina din listă și să ierarhizeze proiectele generate pentru oraș, de la 1 la 10, în funcție de importanța și impactul asupra comunității locale și a regiunii metropolitane.

La finalul campaniei va fi dezvoltată o listă finală de proiecte prioritare majore de dezvoltare urbană, atât pentru București, cât și pentru fiecare dintre cele 40 de reședințe de județ din România.

Fiind agreate pentru prima dată atât de către administrația publică, cât și de comunitatea locală, aceste liste de proiecte vor putea informa deciziile viitoare de investiții publice respectând o viziune comună.

Implică-te și tu acum și Alege Prioritățile Orașului Tău! Link liste proiecte:kwiksurveys.com/s/e7k9afsk

- PUBLICITATE -