Subiectele la Bacalaureat, mai grele față de anii trecuţi

Elevii de clasa a XI-a vor da începând cu acest an alt gen de subiecte la simulările Bacalaureatului la Limba și Literatura Română. Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), Ștefan Vlad, a anunțat că deocamdată se schimbă doar simulările, iar începând cu 2018 se vor schimba și subiectele de Bacalaureat.

În ce constau modificările Subiectul 1 va fi structurat mult mai bine, s-au eliminat cerințele pur tehnice ale construcţiei textului și abordarea textului este mult mai interactivă. Subiectul al doilea devine text argumentativ. Va conta mai mult să știi să legi teoria unui curent literar de text.

„Subiectele simulării de clasa a XI-a sunt asemănătoare cu cele de olimpiadă, este mai mult de scris iar pregătirea pentru subiectele în anii trecuți a fost degeaba, generația noastră este asuprită”, spune Marina Renate elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” – profil Ştiinţe Sociale.

„Simulările de anul trecut au fost un dezastru pentru mine, nu m-am pregătit deloc și mi s-au părut destul de grele. La subiectul 1, în general, este destul de ușor și dacă ești atent le faci pe toate, însă la subiectele 2 și 3, în special punctul C, este mai greu”, ne-a spus Florin Măcăneață elev la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” – profil Matematică Informatică. Alți elevi declară că nu sunt afectaţi de schimbarea subiectelor, deoarece se bazează mai mult pe felul de gândire.

- PUBLICITATE -