Synevo Slatina recoltează probe pentru testele Covid-19 Real Time PCR

Synevo recoltează probe pentru testele moleculare pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV2 în 50 de centre din 36 de orașe din țară.

Buletinele de analiză pot fi eliberate acum, la cerere, și în limba engleză pentru persoanele care au nevoie de acest document în vederea efectuării unei călătorii.

Testele se pot realiza doar cu programare online, fiind prelucrate în Laboratorul Central din Chiajna.

Pentru exsudatul faringian, pacientul trebuie să țină cont că prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la patru ore după acestea.

Rezultatele pot fi accesate online și sunt raportate către autorități, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), indiferent dacă sunt negative sau pozitive.

Timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la momentul recoltării. Costul unui test Real Time PCR este de 285 de lei.

Laboratorul Synevo Slatina este situat pe Esplanadă, Strada Independeței, bl. T3.

Când ai nevoie de un test Real Time PCR

În acest moment, testele Real Time PCR sunt obligatorii pentru pacienții care au nevoie de internare, pentru călătoria în anumite țări sau pentru contacții cazurilor confirmate, personalul medical sau persoanele expuse frecvent, prin natura profesiei, la agenți infecțioși.

Rețeaua Synevo este implicată în această perioadă în programul național de testare și programe locale, Laboratorul Central Synevo fiind acreditat pentru prelucrarea probelor pentru SARS-CoV-2 prin metoda RT-PCR.

Pe lângă testele Real Time PCR, oferta Synevo cuprinde și teste de determinare a anticorpilor IgG pentru SARS-CoV-2, probele putând fi prelevate în toate centrele de recoltare din rețea. Rezultatele acestor teste se eliberează în maximum 48 de ore, având o acuratețe de 99% și specificitate de 99,5%.

Pretul testului IgG este de 95 de lei, iar recoltarea, în acest caz, se poate face fără programare prealabilă.

- PUBLICITATE -