Tinerii, invitați să creeze viitorul la „Transform Slatina”

În data de 4 octombrie 2019, ora 13:00, în amfiteatrul Colegiului Național „Radu Greceanu” Slatina, tinerii sunt invitați să ia parte la o sesiune „Transform”, unde vor fi prezenți câțiva oameni care cu siguranță îi vor inspira.

Sesiunea „Transform” este organizată de patru liceeni din Slatina, care au intrat anul acesta în comunitatea Creatori de viitor și care își doresc să le ofere altor tineri de vârsta lor, măcar o mică parte din ceea ce înseamnă experiența Champions United. 

Speaker la prima sesiune „Transform” din Slatina va fi unul dintre cei mai buni jurnaliști din regiune, Ionuț Jifcu.

Ce înseamnă comunitatea Creatori de viitor

80 de liceeni cu performanțe deosebite la nivel național și internațional din toată țara s-au întâlnit în perioada 2-8 septembrie în mijlocul țării, la Brașov și Sibiu, la cea de-a șasea ediție a Champions United.

Ei fac parte din Creatori de viitor – o comunitate a tinerilor excepționali din România, construită începând cu anul 2014 de Asociația 11even cu sprijinul Kaufland România, comunitate care a depășit 500 de membri, unii dintre ei ajunși între timp studenți sau absolvenți ai unor universități de top din Europa și SUA.

Pe lângă sesiuni și ateliere de leadership și antreprenoriat, elementul central al celor 7 zile de Champions United l-au reprezentat sesiunile „TransForm”, în care i-am pus pe participanți – „creatorii de viitor”, față în față cu „creatorii de prezent” – oameni care pot să fie un model viabil pentru ei, cu valori autentice.

Astfel, alături de liceeni s-au aflat: Simona Ciff, doctor în științele educației, psiholog, trainer și speaker educațional, blogger, membru fondator al conceptului Adventure Life; Ioana Ciuban, președinta Asociației Este Film și directorul festivalului ESTE FILM; Claudiu Butacu, co-fondatorul platformei EFdeN; Anabela Luca, fondator AdLemonade; Marian Ruben, CEO UtilBen; Michael Bulzan, director regional pentru Europa și Asia Centrală la Duke University; Părintele Constantin Necula, doctor în teologie.

Unul din sesiunile cheie ale evenimentului a fost reprezentată de dezbaterea „De ce să aleg România?”, organizată împreună cu Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Asistați de invitați speciali – Ilesan Daniela Florentina, profesoara care și-a calificat elevii în faza finală a Olimpiadei Geniilor; Rectorul Universității Lucian Blaga din Sibiu, Profesor Universitar Doctor Inginer Ioan Bondrea; Michael Bulzan, antreprenor; Cristian Valentin Cișmaru, fondator al Asociației My Transylvania; Erwan Joliff, un francez stabilit în județul Brașov, la Cobor, unde a înființat o unitate de pompieri voluntari – tinerii au listat argumentele pro și contra rămânerii în țară.

După o dezbatere extrem de interesantă, în topul argumentelor de de a-și construi o carieră în străinătate s-au evidențiat: oportunitățile pentru vârfuri, schimburi de idei, centrele de cercetare dezvoltate. Surprinzătoare și emoționante au fost, însă, argumentele pe care le-au pus pe lista „de ce să rămân în România”: contribuția la reformarea sistemului educațional, familia și prietenii și, pe primul loc, „NOI SUNTEM SCHIMBAREA”. 

Odată intrați în comunitatea Creatori de viitor, tinerii excepționali ai României au acces la un program de recompense care le va oferi posibilitatea să participe la evenimente de dezvoltare personală, cursuri, internshipuri la diverse companii etc. și la mentori care să-i ghideze în alegerile profesionale pe care le au de făcut, din rândul celor peste 80 de invitați care au participat ca speakeri la cele șase ediții de până acum ale evenimentului Champions United.

Membrii comunității primesc și suport financiar prin oferirea unor burse educaționale (această oportunitate a fost lansată în 2019 și este în stadiul de concept), dar și posibilitatea de a-și implementa propriile proiecte, fie că este vorba despre propriile sesiuni TransFORM pe care să le organizeze în școlile lor (de la ultima ediție Champions United au avut loc peste 20 de asemenea sesiuni, iar pentru toamna acestui an sunt anunțate deja alte 20), fie despre inițiative originale, cum este Platforma TeachU (www.TeachU.ro), care va fi lansată în această toamnă.

Conceput de o echipă de liceeni și coordonat de Gabriela Oprea – studentă la Oxford University, proiectul va facilita oferirea de meditații gratuite online  de către liceeni olimpici celor care se descurcă mai greu la unele materii. 

- PUBLICITATE -