5 idei de amenajare a terasei la bloc

Este ideal să locuiești în oraș și să ai doar pentru tine un spațiu exterior unde să te poți relaxa în voie. Oricât de fermecător ar fi interiorul apartamentului tău, în mod sigur tot mai atrăgătoare va fi terasa, oaza ta de liniște indiferent de anotimp. Totuși, ca să te poți bucura întotdeauna de acest loc, trebuie să-l amenajezi după propriile gusturi și nevoi. Iată câteva idei din care te poți inspira ca să-ți transformi balconul, terasa ori chiar acoperișul blocului într-o zonă extrem de confortabilă.

Integrează în decor flori și arbuști ornamentali

Cel mai probabil, nu-ți poți imagina un spațiu de relaxare complet lipsit de plante. Acestea generează o explozie de energie și sunt deosebit de plăcute din punct de vedere estetic. În plus, au și numeroase beneficii pentru sănătate. Așadar, ai numai avantaje dacă incluzi în decor și câteva jardiniere și ghivece pline cu flori, precum și diverși arbuști ornamentali.

Dacă îți place să grădinărești, te poți ocupa chiar tu de aranjamentele florale sau poți pune în ghivece și ierburi aromatice, pe care să le folosești atunci când gătești. Ai grijă, însă că nu toate plantele agreează soarele puternic. Așadar, folosește o plasă de umbrire pentru terasă de la Standart Park care te ajută să le protejezi de razele ultraviolete și care, totodată, îți asigură și ție tot confortul necesar în sezonul cald.

Amenajează terasa în stil minimalist

Poate că nu ai la dispoziție foarte mult spațiu sau îți dorești un loc pentru exerciții fizice ori meditare. Oricare ar fi nevoile tale, stilul minimalist se potrivește de minune pentru un astfel de proiect. Realizează întreaga amenajare din materiale naturale, cum ar fi lemnul ori piatra, și folosește un mobilier simplu, fără ornamente. De pildă, instalează un scaun suspendat, o canapea confortabilă pentru exterior și un cub mare din lemn pe post de măsuță pentru cafea.

Optează pentru un design romantic

Decorul romantic se potrivește de minune unei terase la bloc. Acesta implică utilizarea unor culori pastelate și delicate, piese de mobilier deosebite, din fier sau lemn, cu multe ornamente, și corpuri de iluminat inedite. Dacă intenționezi să iei cina pe balcon și să te bucuri de o priveliște extraordinară pe timpul verii, instalează luminițe, felinare și lămpi de podea ori lampadare ca să obții o atmosferă specială. De asemenea, nu uita că de pe o terasă romantică nu trebuie să lipsească florile, de preferat cele bogate și colorate, precum mușcatele roz, violet sau roșii.

Creează un spațiu de lounge și relaxare

Fără îndoială, locul pe care îl ai la dispoziție poate avea multiple funcțiuni. Cu toate acestea, dacă îți dorești liniște și detașare, cel mai bine ar fi să alegi un mobilier confortabil unde să te relaxezi și să te simți bine. Alege o canapea și două fotolii din lemn pe care să amplasezi perne mari, pufoase și confortabile. Dacă ai suficient spațiu, într-un colț al terasei poți amplasa un hamac, iar jos, pe podea, pune un covor pentru exterior, câteva perne decorative, lumânări și felinare.

Închide terasa cu panouri din sticlă fără ramă

În situația în care te gândești la o amenajare care să-ți permită să folosești terasa chiar și atunci când afară este frig, o poți închide cu panouri din sticlă fără ramă. Acestea pot glisa ca să deschidă complet terasa, atunci când îți dorești acest lucru. Este o amenajare ideală pentru balcoanele de tip logie sau cele deschise, alipite unui apartament. În dreptul panourilor poți amenaja o zonă de citit ori pentru meditat, iar în rest poți pune mobilier pentru depozitarea plantelor, una sau două băncuțe și o mică măsuță metalică.

Terasa la bloc poate deveni cu ușurință locul tău de refugiu, în aglomerația și gălăgia asociate vieții cotidiene din oraș. Fie că alegi să-ți amenajezi un spațiu doar al tău, unde să-ți savurezi cafeaua, fie că realizezi un decor inedit cu o canapea, un hamac sau un balansoar, este important să creezi o zonă perfectă în care să-ți încarci bateriile la sfârșitul zilei.

- PUBLICITATE -