Cum arată piața locuințelor noi din Slatina

toamnei residence slatina
Toamnei Residence

Pe fondul creșterii cererii de locuințe în Slatina, o serie de dezvoltatori imobiliari au lansat proiecte rezidențiale de diferite dimensiuni, atât pentru locuințe individuale cât și pentru blocuri.

Slatina Buzz! a mers pe teren să vadă stadiul în care se află câteva proiecte rezidențiale.

Blocuri noi pe străzile Toamnei, Liliacului, Tudor Vladimirescu

Pe strada Toamnei, în apropierea Direcției de Taxe și Impozite Locale, între Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 și Stația de Epurare, un dezvoltator imobiliar ridică două blocuri cu un regim de înălțime D+P+4 etaje. Construcția primului imobil este deja la etajul doi.

Prețul garsonierelor începe de la 30.000 euro pentru o unitate de 33,41 mp la demisol, 33.500 euro pentru o unitate de 33,41 mp la parter și 45.700 euro pentru o garsonieră de 43,58 mp la etajul 1.

Apartamentele de două camere costă de la 45.000 euro, 50 mp la demisol, 50.000 euro, 50 mp la parter și 69.000 euro, 58,89 mp la etajul 1.

Apartamentele de trei camere sunt disponibile doar la etajele superioare și costă de la 94.600 euro, pentru o unitate de 82,97 mp + 15 mp terasă.

ilko residence slatina
Ilko Residence

În apropierea Colegiului Național „Ion Minulescu”, strada Liliacului, nr 2, se află în construcție proiectul Ilko Residence, care va cuprinde, după finalizare, apartamente de 2, 3 sau 4 camere cu suprafețe între 61 – 191 mp.

La ieșirea din Slatina spre Curtișoara, strada Tudor Vladimirescu nr. 150, un dezvoltator imobiliar transformă o fostă clădire într-un bloc modern de apartamente.

Locuințele vin dotate cu gresie, faianță, parchet, baie complet utilată, centrală termică, calorifere, tâmplărie REHAU 5 camere, feronerie ROTO. Blocul va dispune de curte interioară cu locuri de parcare, loc de joacă pentru copii și terasă.

Prețurile încep de la 16.180 euro pentru o garsonieră de 33 mp, 27.450 euro pentru un apartament de două camere cu o suprafață de 52 mp și 35.105 euro pentru un apartament de trei camere cu o suprafață de 72 mp.

Blocuri noi în faza obținerii autorizațiilor de construire sau a planificării

Unul dintre cele mai mari proiecte rezidențiale din Slatina se va construi pe strada Cornișei, nr. 16D, lângă Carrefour Market, vis-a-vis de stația OMV.

Proiectul Cornișei Rezidence va cuprinde în prima fază 44 de apartamente, așa cum arată o cerere pentru certificatul de urbanism depusă în 2017 la Primăria Slatina.

În 13 martie 2018, Primăria Slatina a emis o autorizație de construire pentru un imobil de 20 de unități destinate medicilor specialiști care lucrează la Spitalul Județean de Urgență. Situat pe strada Cireașov, nr. 23, blocul va fi construit din fonduri ANL.

Autorizații pentru cartiere de case

Anul trecut, Primăria Slatina a emis autorizații de construire și pentru două ansambluri rezidențiale de case, în cartierul Clocociov, strada Banului (46 de locuințe individuale, cu un regim de înălţime P+1E, P+2E) și strada Panselelor (11 locuințe individuale cu regim de înălțime S+P+E).