5 lucruri pe care trebuie să le știi când ai o pisică

Ideea de a avea un animal de companie încântă pe oricine, în special pe copii și adolescenți.

Cu toții cunoaștem vechea replică: ,,Mami (varianta 1 și cea mai riscantă) / Tati (care va spune da în 50% din cazuri. Asta până când ajunge vestea la mami), pot să am un cățel / pisică / hamster / broască țestoasă (deși pare o alegere mai exotică și lipsită de factorul blăniță cunosc mulți iubitori de „Mr. Franklin”) / alte orătănii?”.

Și iată-te în fața faptului împlinit. Ai reușit, după runde nemiloase de persuasiune și proiecte în powerpoint intitulate „De ce vreau un animăluț”, să deții custodia unui pet. De aici încep responsabilitățile, inclusiv treburile murdare de genul poopoo job.

Desigur, mă număr și eu printre doritorii de peturi, fiind o mare iubitoare de ghemuri blănoase cum ar fi pisicile și, da, am reușit într-un final să am una. Cum? Ei bine, să zicem că într-o zi cu soare m-am întors de la școală cu inculpatul, ai mei fiind pe loc cuceriți, mai mult sau mai puțin de fățuca lui expresivă (decizia adoptării pisoiului fiind influențată și de faptul că îmi promiseseră mai demult acest lucru).

Prin urmare am să împart cu voi câteva lucruri pe care trebuie să le știi când ai o pisică (mai ales una suspectă de ADHD).

1. Vorba cântecului „ Tot ce-i al tău mi se cuvine mie”

Unul dintre lucrurile caracteristice pisicilor este faptul că nu tu ești stăpânul lor ci mai degrabă ele al tău, așa că obișnuiește-te cu ideea ca pisica ta să fie omniprezentă și să se comporte de parcă tu ești doar un chiriaș în casa ei.

2. LuminițaScreenshot_20161126-212511_1

Motanul meu a făcut cunoștință de curând cu fascinantul punctuleț roșu provenit dintr-un laser, iar când acesta apare toată energia sa este dedicată unicului scop de a-l prinde. De asemenea este extrem de folositor când trebuie să-l scot de sub pat sau alte locuri inaccesibile, așa că e util să ai unul.

3. „I am a strong independent cat”

Pisicile nu-ți vor da afecțiune când dorești tu, o vor cere doar atunci când te văd ocupat. Nu vor accepta să se joace când vrei tu și, cel mai important, nu le întrerupe siesta sau programul de igienă, asta dacă nu vrei ca a doua zi să pară că ai încercat să te tai dar nu ai nimerit vena (o achiziție bună ar fi o forfecuță pentru gheruțe pe care o găsești la orice pet shop).

4. Misiunea Bobițe

Un lucru e cert: mâncarea la plic sau la conservă va fi mereu deasupra obișnuitelor bobițe, așa că trucul cu amestecatul lor printre bucățelele de carne nu va ține, inteligenta creatură reușind să ocolească „corpurile străine”.

5. „And I would do anything for love”

Viața de pisică de apartament nu este una chiar incitantă, fapt ce se materializează prin orele întregi petrecute de mini-felină pe pervazul din dormitor, contemplând peisajul și așteptând libertatea. Drama se intensifică când în „peisaj” apare cate o ladycat și dragostea cât și dorul de ducă încolțesc în sufletul pisoiului. Astfel, Romeo cel captiv pleacă în căutarea Julietei luând radicala decizie de a se arunca de la geam împingând sita cu lăbuța. Un lucru vă spun: nu lăsați geamurile deschise complet!

Cu toate acestea, nu te vei plictisi niciodată alături de amicul tău blănos și te va face mereu să râzi prin pozițiile  ciudate de somn și reacțiile sale la orice zgomot sau mișcare.

- PUBLICITATE -