Corul de Copii și Tineret Symbol, concerte la Slatina și Caracal

Publicul din Slatina și Caracal este invitat la concertele Corului de Copii și Tineret Symbol al Patriarhiei Române, în zilele de 21 și 22 iunie.

Seria de concerte face parte din turneul ”Cântând Centenarul Unirii” pe care Corul de Copii și Tineret Symbol îl realizează pe parcursul acestui an în întreaga țară.

Turneul a debutat pe scena Ateneului Român din București și a continuat în Muntenia, ajungând la sufletul publicului din Târgoviște, Pitești și Râmnicu-Vâlcea.

La finalul anului, chiar de Ziua Națională a României, vocile copiilor și tinerilor corului Symbol vor răsuna la Bruxelles. 

Programul concertului cuprinde o selecție de prelucrări folclorice, vechi cântece patriotice, lucrări religioase, dar și piese din repertoriul universal. Emoția, sensibilitatea și starea de bine este transmisă auditoriului prin alternanța lucrărilor lirice cu cele dinamice, prin jocul de scenă completat de costumele tinerilor artiști. Până și cei doi dirijori ai corului, alternează la pupitru, în același scop.

Pianul, chitara și elemente de percuție vor acompania vocile coriștilor, însă nu vor lipsi nici momentele de solo.

„Hăulita Gorjenească”, „Oltule, râu blestemat” ori „Limba noastră” sunt doar câteva dintre piesele care vor încânta publicul.

Programul concertelor ”Cântând Centenarul Unirii” din județul Olt:

  • Centrul Cultural ”Eugen Ionescu” din Slatina – Joi, 21 iunie, ora 18:00,
  • Teatrul Național din Caracal – Vineri, 22 iunie, ora 18:00.

Intrarea este liberă!

- PUBLICITATE -