Emanoil Rezeanu vrea să dea fotbalul pe o carieră în Poliție

Emanoil Rezeanu este unul dintre tinerii care și-au descoperit pasiunea pentru fotbal încă de mici și au încercat să-și formeze o carieră în acest sport.

Fost elev al Colegiului Național “Ion Minulescu”, Emanoil a jucat mai întâi în echipa de fotbal a liceului , apoi a reușit să intre ca junior la clubul de fotbal FC Olt Slatina. Dar, ca în cazul multor alte talente locale, lipsa condițiilor și a continuității unui club profesionist de fotbal în Slatina, îl determină să își schimbe planurile de viitor.

Cum ai început să joci fotbal?

Când eram mic îi vedeam pe băieții mai mari cum joacă fotbal și visam să joc alături de ei.

Cine te-a susținut cel mai mult?

Familia. Aveam încredere în mine, dar familia m-a susținut foarte mult.

Cât la sută a fost talent și cât la sută a fost muncă în cazul succesului tău?

30% talent și 70% muncă. Am început să joc la 10 ani, nu eram foarte bun, dar cu ajutorul muncii și orgoliului am reușit să urc treaptă cu treaptă. FC Olt a ajuns de la o echipă de liga a patra la una de liga a doua și acolo am văzut ce înseamnă acest fenomen.

A fost greu să-ți împarți timpul între școală și antrenamente?

Da, a fost greu. Dar când îți place ceva încerci să te adaptezi. Pe lânga școală, am vrut să am fotbalul ca variantă de rezervă.

Cum ai ajuns la FC Olt Slatina?

Inițial am dat probe la echipă, am intrat și am început să evoluez la juniori. Apoi am fost remarcat și cooptat în lotul echipei de seniori.

La ce echipă joci în acest moment?

Acum joc la AS Milcov, sunt mijlocaș central. Nu sunt aceleași condiții ca la FC Olt, dar m-am acomodat.

Acum că ai terminat liceul ce vei face? Ai de gând să urmezi o facultate sau vei continua cu fotbalul?

Pe viitor vreau să urmez academia de poliție, deși îmi este greu să renunț la fotbal. Încerc să mă împac cu ideea că această variantă îmi va asigura un viitor mai bun.

Cât de grea ți s-a părut ascensiunea ca tânăr talent, într-un oraș care nu are o echipă de fotbal stabilă din punct de vedere financiar?

Destul de grea. Slatina nu este un oraș care să sprijine tinerele talente. Perioada 18-19 ani este cea mai importantă pentru începutul unui tânăr jucător de fotbal, iar dacă nu are susținere financiară și un mediu propice, el nu va putea face performanță.

Cum te simți când joci fotbal?

Mă simt împlinit, chiar dacă o parte din mine știe că nu voi putea să reușesc în această carieră.

- PUBLICITATE -