Implantul dentar, soluție „pe viață” pentru înlocuirea dinților pierduți

Implantul dentar este opțiunea de restaurare care arată, se simte și funcționează ca un dinte natural. Alte alternative, cum ar fi punțile și protezele dentare, nu pot face acest lucru și pot duce, în timp, la retracția osoasă.

Spre deosebire de o punte dentară în care dinții adiacenți vor fi șlefuiți/preparați pentru a putea fixa lucrarea, implantul dentar se plasează prin înlocuirea rădăcinii dintelui lipsă.

Implantul dentar este o soluție permanentă, oferă masticație și fonație îmbunătățite, are funcționalitate și aspect natural. În plus, procedura de inserare a unui implant este ușoară, nu necesită întreținere specială sau restricții alimentare.

Plasarea și poziționarea implanturilor depind de volumul și densitatea osului. Studiile clinice indică rate de succes de peste 95%, mai mari decât orice altă opțiune de înlocuire a dinților, chiar și în zonele cu o densitate osoasă scăzută.

În ce constă implantul dentar

Rădacina implantului este cea mai importantă și se plasează direct în osul maxilarului. Odată ce un implant este plasat în os, trebuie să fie permisă desfășurarea procesului de integrare osoasă, cu o durată obișnuită între două și patru luni.

De rădăcina implantului se fixează bontul, iar de acesta coroana dentară, respectiv dintele vizibil. Coroanele dentare pot înlocui cel puțin un dinte lipsă sau dinți care sunt departe unul de celălalt. Punțile dentare pot înlocui cel puțin doi dinți lipsă consecutivi.

Primul pas penru un implant dentar reușit este să mergeți La Stomatologie în clinicile din Militari (ansamblul rezidențial Rotar Parc din apropierea stației de metrou Păcii) și Iancului (pe strada Matei Voievod, nr. 103A).

- PUBLICITATE -