O mușcătură corectă este extrem de importantă! Nu există limită de vârstă pentru aparatele dentare

Mulți oameni consideră că aparatul dentar contribuie doar la îndreptarea dinților, însă acesta face mai mult decât atât, mușcătura fiind extrem de importantă.

Ortodontul va analiza în timpul consultației dacă dinții sunt drepți, dacă iși îndeplinesc rolul, dacă apar dureri la nivelul maxilarului sau dinților, dacă gingiile sunt sănătoase, dacă aveți probleme de respirație sau vorbire.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care medicul îl va evalua este corectitudinea mușcăturii. Mai precis este vorba de modul în care dinții se întâlnesc atunci când deschideți și închideți gura. O mușcătură incorectă nu vă va permite să mestecați sau vorbiți în mod corespunzător și poate provoca chiar și dureri de cap.

Totuși, majoritatea oamenilor, atunci când se gândesc la aparatele dentare, consideră că acestea sunt recomandate mai ales adolescenților. Dar, atât timp cât gingiile și dinții sunt sănătoși, orice persoană poate să-și îndrepte dinții, indiferent de vârstă.

Ce tipuri de aparate dentare există?

  • Aparate dentare cu bracketi – fabricate din oțel inoxidabil, ceramică de culoarea dintelui sau plastic, aceste aparate presupun interconectarea prin intermediul braketilor, a unui arc în partea din față a fiecărui dinte. Bracketii din plastic sau ceramică sunt preferați de cele mai multe ori din motive cosmetice. Totuși, bracketii din plastic se pot decolora până la sfârșitul tratamentului. Un dezavantaj al bracketilor din ceramică sau de plastic este că provoacă o frecare mai mare între ei și fire, care poate crește pe parcursul tratamentului.
  • Aparat dentar cu bracketii linguali – conțin bracketi care se atașează la partea din spate a dinților, iar arcul nu va putea fi văzut.
  • Aparate tradiționale – utilizarea unor arcuri lipite pe un suport de metal care înconjoară fiecare dinte.
  • Aparate invizibile –gutiere transparente care se schimbă la un interval de timp regulat. Acestea sunt confecționate pe comandă pentru fiecare pacient în parte.

Poți verifica dacă ai nevoie de un aparat dentar La Stomatologie

Daca aveți dinții strâmbi sau dacă nu se suprapun când mușcați un aliment, există o paletă largă de tratamente (cu aparate dentare fixe sau mobile), care vă pot ajuta să îi îndreptați.

Primul pas în acest sens este să mergeți pentru un consult La Stomatologie, în clinicile din Militari (ansamblul rezidențial Rotar Parc din apropierea stației de metrou Păcii) și Iancului (pe strada Matei Voievod, nr. 103A).

- PUBLICITATE -