Importanța unitului dentar într-un cabinet stomatologic

Unitul dentar reprezintă unul dintre cele mai importante echipamente dintr-un cabinet stomatologic. Acesta nu este numai obligatoriu potrivit legislației în vigoare, ci devine chiar recomandat și absolut necesar în condițiile desfășurării actelor medicale dintr-un cabinet stomatologic într-un mod corespunzător. Ce este unitul dentar și cu ce ajută un astfel de echipament medicul stomatolog sau pacientul vei descoperi din acest articol.

Ce este unitul dentar?

Unitul dentar este un echipament important care intră în dotarea de bază a oricărui cabinet stomatologic. Acesta include un scaun dentar pe care va fi așezat pacientul, respectiv o serie de componente și de instrumente necesare pentru efectuarea procedurilor stomatologice mai simple sau mai complexe.

Unitul dentar este prevăzut atât cu un sistem de alimentare cu apă și aer comprimat, cât și cu un sistem de aspirație, cu o lampă de lucru și cu alte accesorii precum instrumentele rotative sau sistemele de radiografie dentară, în unele cazuri.

De ce ai nevoie de un unit dentar?

Echiparea cabinetelor medicale cu oricare dintre modelele de unituri dentare de la dentequip va ajuta la obținerea unui mediu sigur și confortabil atât pentru pacienți, cât și pentru medicii stomatologi în timp ce oferă tratamentele dentare solicitate.

Este preferată achiziția unui unit dentar, deoarece acesta îndeplinește toate standardele de calitate și confort de care este nevoie într-un act medical de acest fel. Scaunul dentar cu care este prevăzut unitul dentar poate fi reglat în înălțime și unghi, astfel că pacientul poate obține una dintre cele mai confortabile și sigure poziții în timp ce beneficiază de tratamentul dentar necesar. Există chiar și modele de scaune dentare care fac parte din ansamblul unitului echipate cu funcții de masaj sau de încălzire.

În același timp, un unit dentar pune la dispoziția medicului orice instrument dentar îi este de folos, acestea fiind ușor accesibile în timpul procedurilor dentare. În acest fel, tratamentele stomatologice devin mai eficiente și mai rapide, iar medicul are șansa de a lucra nu numai mai repede, ci și cu mai multă precizie.

Sistemul de aspirație cu care este echipat unitul dentar ajută la eliminarea excesului de salivă, sânge sau alte fluide din cavitatea orală a pacientului în timp ce beneficiază de tratamentul stomatologic. În acest fel, este redus riscul de înghițire a fluidelor de către pacient, iar mediul de lucru va fi menținut curat și sigur din punct de vedere al igienei și sănătății.

Beneficii oferite de unitul dentar

Pe lângă cele amintite mai sus, un unit dentar oferă confort pacientului, funcționalitate și eficiență în actul medical, dar și o siguranță ridicată atât medicului, cât și pacientului. Într-adevăr, pacientul va beneficia de tot confortul necesar datorită scaunului reglabil, dar și prin poziția ergonomică pe care va reuși să o adopte atât el, cât și medicul.

Instrumentele dentare sunt atașate unitului dentar, ceea ce înseamnă că acestea devin ușor accesibile, iar tratamentul stomatologic devine astfel extrem de eficient și chiar mai rapid.

Nu în ultimul rând, uniturile dentare prezintă beneficii în ceea ce privește utilizarea sigură din punct de vedere ale igienei și sănătății, dat fiind că sunt prevăzute cu sisteme de apă și de aspirație eficiente.

- PUBLICITATE -