O poveste de Crăciun

Cosmina Podaru și Constantin Ene sunt doi tineri slătineni care au decis să aducă cât mai multă bucurie copiilor în ziua de Crăciun. Slatina Buzz! i-a intervievat pentru a afla ce îi motivează să țină viu spiritul Crăciunului.

Care a fost motivul pentru care ați început acest proiect? Cosmina: „Ideea ne-a venit inițial pentru că eu am un frate mai mic și nu avea cine să facă Moș Crăciun pentru el …” Constantin: „Așa că am apărut eu.” Cosmina: „L-am rugat să vină la mine în seara de Crăciun și să facă pe Moș Crăciun, apoi stând noi, discutând la un ceai, m-am gândit: „Auzi, dar ce ar fi dacă ne-am îmbrăca în Moș Crăciun și Crăciuniță și am merge să împărțim cadouri copiilor?”

Când ați început? Cosmina: „Acum doi ani, undeva la sfârșitul lunii octombrie.”

În ce constau cadourile oferite de voi? Cosmina: „În mare parte sunt baloane colorate umplute cu sclipici, confetti și o urare de Crăciun, sau bomboane.”

Cum a fost prima voastră experiență? Cosmina: „A fost amuzant și mult mai bine decât mă așteptam pentru că toată lumea a fost deschisă. Inițial, când am mers pe esplanadă, nu am știut cum să abordăm copiii, apoi a întrebat un copilaș dacă se împart baloane și tot așa. În nici 20 de minute am rămas fără baloane, după care ne-am plimbat prin tot orașul și am împărțit bomboane.” Constantin: „La un moment dat au început să vină copiii cu părinții să facă poze cu noi.”

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o aveți? Cosmina: „La un moment dat a venit o doamnă care avea un copil cu dizabilitați și avea o plasă cu cadouri pe care ne-a rugat să i-o dăm noi din partea lui Moș Crăciun și Crăciunița. A fost foarte drăguț, am făcut și poze.”

Au fost persoane care au crezut ca nu este o idee bună? Cosmina: „Mama a spus că nu este o idee bună, prietenii ne-au ținut partea, dar au și făcut mișto de noi, într-un fel drăguț.”

Cât de mult veți continua acest proiect? Cosmina: „Nu știu, o să fie anul acesta cu siguranță, anul trecut a intervenit o problemă și nu am avut cum să mergem, dar ținând cont că de la anul voi fi la facultate nu știu sigur, cu toate că aș vrea să continuăm.”

Aveți nevoie de sprijin financiar? Constantin: „Nu ne-am gândit niciodată la asta, noi o facem pentru distracție.” Cosmina: „Adică nu este o activitate neapărat de voluntariat, nu ne-am gândit că o să facem chestia asta mereu, sau că o să ajungem de la chestii mai mici cum ar fi baloane și bomboane la ceva mai mare cum ar fi ursuleți sau mai știu eu ce, pur și simplu am făcut-o pentru că mie îmi place foarte mult Crăciunul. Mi se pare că toată lumea este într-o agitație continuă și nu prea se simte spiritul de Crăciun și am zis să-l aducem noi. Dar nu cred că este nevoie de ajutor pentru că nu este chiar voluntariat este pur și simplu spiritul de Crăciun.”

Ați avut vreodată motive să renunțați? Cosmina: „Nu, a început dintr-o distracție, dintr-o idee și nu am avea de ce să renunțăm.”

După ce au aflat oamenii de activitatea voastră au vrut să vi se alăture? Cosmina: „Da, au fost foarte multe persoane și prietene foarte bune de-ale mele care spuneau „Auzi, dar nu putem și noi să fim măcar niște reni pe acolo?”. Dar nu mi se pare ok pentru că noi am început chestia asta și chiar dacă nu o facem des, rămâne o tradiție între noi, nu merg mai multe persoane.”

De Crăciun miracolele suntem chiar noi, oamenii, iar Cosmina şi Constantin ne-au demonstrat că cele mai frumoase cadouri sunt cele dăruite din inimă.

- PUBLICITATE -