Silviu Crețu – încă un talent pierdut de Slatina

O dată începută discuția cu Silviu Crețu, un tânăr slătinean de 18 ani, elev al Colegiului Național “Ion Minulescu”, am constatat că viața nu e roz și că de multe ori lucrurile nu ies exact cum ne dorim noi. Astfel, am decis să descopăr povestea din spatele eșecului său pe plan sportiv.

La vârsta de 11 ani, Silviu descoperă fotbalul, care îl pasioneaza imediat. Susținut de ambii părinți, mulțumiți că el practică un sport, Silviu încearcă să-și formeze o carieră în lumea fotbalului. Deși la început i-a fost greu să își împartă timpul între școală și antrenamente, tânărul reușește să se adapteze orarului dificil și să facă ceea ce îi place.

El mărturisește că avea o senzație specială când juca fotbal, se simțea în largul său și uita de griji și oboseală.

La început a jucat la clubul Alro Slatina, dar, după desființarea acestuia, ca majoritatea juniorilor, se mută la FC Olt. Din nefericire, nici acest club sportiv nu oferea condiții bune pentru tinerii care își doreau să facă performanță, așa că hotărăște să se retragă și renunță la fotbal. ­­

Silviu Crețu ne spune că i-a fost imposibil să se remarce într-o echipă instabilă din punct de vedere financiar, iar aventura lui pentru a deveni un jucător cunoscut de fotbal s-a terminat. Acum așteaptă să termine liceul și să urmeze o facultate care să nu aibă legătură cu sportul. El îi sfătuiește pe tinerii sportivi să nu renunțe la visul lor și să se înscrie în echipe cu potențial financiar suficient pentru asigurarea performanței dorite.

- PUBLICITATE -