Care sunt principalele tipuri de manichiuri? Cum diferă între ele?

De la o manichiură franțuzească discretă până la manichiură acrilică sau cu gel, există numeroase tipuri de manichiuri încântătoare, durabile și rezistente.

Dacă obișnuiți să vă faceți manichiura acasă, întotdeauna înainte de orice tip de manichiură ar trebui să vă înmuiați unghiile în apă caldă, să îndepărtați resturile vechi de lac, să vă tăiați unghiile la lungimea dorită, să împingeți ușor cuticulele, după care să vă piliți unghiile și să le lustruiți, pentru a avea astfel o suprafață netedă cu care să lucrați mai departe.

Dacă oferiți servicii de manichiură fie pe cont propriu, fie într-un salon, este recomandat să vă întrebați clienții dacă suferă de anumite alergii, cum ar fi alergie la latex.

Care sunt diferitele tipuri de manichiuri?

În prezent, tipurile de manichiuri sunt foarte variate și atât în ceea ce privește forma unghiilor, dar și textura, dimensiunile, modelele și tehnicile de nail art. Principalele tipuri de manichiură includ manichiura cu acril, cu gel și cu pudră. Manichiura semipermanentă este iarăși foarte apreciată, deoarece este mai blândă cu unghia naturală, dar deosebit de durabilă și rezistentă.

Manichiura acrilică

Unghiile acrilice au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, deoarece majoritatea femeilor își doresc manichiuri impresionante, unghii mai lungi și cu forme mai precise. Pentru aplicarea acrilului, veți avea nevoie de un kit de unghii cu o varietate de echipamente. Totuși, această manichiură prezintă multiple beneficii. Este durabilă și greu de deteriorat, oferă o suprafață mare pentru diferite modele sau nail art și este potrivită pentru femeile care își doresc unghii foarte lungi. Unghiile acrilice pot fi formate din acril colorat sau acril transparent sau pot fi date cu un gel deasupra. Pentru un finisaj lucios și durabilitate sporită, unghiile acrilice sunt uscate sub lumina UV. La final, se aplică un ulei de cuticule pentru a calma unghiile și pentru a le oferi un plus de strălucire.

Manichiura cu gel

 În ceea ce privește manichiura cu gel, aceasta este recomandată persoanelor care doresc o manichiură cu aspect mai natural. Produce mai puține daune unghiei naturale decât manichiura acrilică, este mult mai rapid de efectuat, protejează unghiile naturale de murdărie și de poluare și permite crearea de nail art cu diferite culori. Un strat de bază sau un base one se aplică întotdeauna înainte de gel, pentru a pregăti unghia și pentru a crea o bază netedă. După aplicarea stratului de bază, se va folosi un gel în nuanța dorită și se va usca sub lumina UV. Puteți opta pentru gel într-o mare varietate de culori, inclusiv neon și cu sclipici.

Manichiură cu pudră

O opțiune mai puțin obișnuită, manichiura cu pudră este realizată prin scufundarea unghiei într-o pudră fină pigmentată. Unghiile sunt scufundate și acoperite cu un lac transparent de mai multe ori până când este atins nivelul dorit de pigment.

- PUBLICITATE -