Gel base one și top coat – pentru ce sunt?

Un gel base one și un top coat se numără printre elementele esențiale ale trusei de manichiură sau nail art, dar pentru ce sunt mai exact?

Care este diferența dintre un gel base one și un strat superior?

Un gel base one au „lacul de bază”, este un lac transparent sau foarte ușor colorat, care se aplică pe unghie înainte de stratul obișnuit de lac. Datorită culorii sale neutre sau nude, este destinat să protejeze unghia fără a modifica culoarea lacului pe care îl vei aplica ulterior.

Top coatul se aplică ca ultimă etapă, când ți-ai terminat manichiura! Poate fi incolor sau colorat, cu diferite efecte de finisare.

La ce se folosește un gel base one?

  • Gel base one pentru a proteja unghiile

Aplicarea unui gel base one îți permite să protejezi unghia, prevenind astfel straturile succesive de lac colorat să o deterioreze. Este un adevărat film de protecție! Prin urmare, va limita riscul de a avea unghii casante, care se despică sau arată gri – o problemă pe care iubitorii de oje o întâmpină adesea.

  • Gel base one pentru a facilita aplicarea și îndepărtarea lacului

Prin aplicarea unui gel base one se depune un prim strat de lac pe unghie, ajutând astfel la netezirea oricăror mici umflături. Lacul de unghii se va aplica mai ușor pe o suprafață deja netedă și hidratată.

  • Gel base one pentru a avea grijă de unghiile tale

Unele produse pentru base one sunt formulate pentru a proteja unghia, dar și pentru a hrăni și repara unghiile deteriorate! Alege formule îmbogățite cu vitamine, uleiuri sau aminoacizi. Gel base one poate lua apoi diferite denumiri: întăritor, bază de ser, bază de albire sau fortifiantă, bază de accelerare a creșterii … Un pic în plus, cu siguranță, nu îți va dăuna unghiilor.

La ce se folosește un top coat?

După cum sugerează și numele, acesta este ultimul strat de lac, cel care îți va perfecționa manichiura – și o va sublima.

  • Efectul de fixare și protecție al stratului superior

Aplicarea stratului de acoperire nu este doar estetică: stratul de acoperire transparent acționează ca un fixator pentru oja semipermanentă. La fel ca un gel base one, te va ajuta să prelungești viața manichiurii tale, care poate rezista până la 7 zile fără descuamare! Micul truc? Aplică top coat o dată pe zi pentru o fixare și mai lungă!

  • Efectele decorative ale diferitelor straturi superioare

Există într-adevăr produse de top coat cu finisaje lucioase, pentru a adăuga strălucire unghiilor tale sau finisaje mate, pentru un efect mai original.

  • Efectul de îngrijire al stratului superior

La fel ca și în cazul anumitor straturi de bază, există straturi superioare capabile să acționeze asupra unghiei pentru a o întări sau pentru a accelera regenerarea acesteia.

- PUBLICITATE -