Pro și contra unghiilor cu gel

Deoarece mâinile reprezintă cartea de vizită a unei femei, tehnicile de înfrumusețare ale acestora au evoluat întrun ritm alert.

De la oja clasică, ce trebuia reîmprospătată zilnic, s-a ajuns la lacuri semipermanente ce au o garanție de până la câteva săptămâni. Întrucât realizarea acestui tip de manichiură poate avea efecte negative asupra unghiei naturale, părerile sunt împărțite în privința ei, astfel că există foarte multe femei ce recomandă această metodă, dar și femei care nu sunt de acord cu ea.

Iată care sunt argumentele pro gelului pentru unghii

Durează mai mult decât o manichiură obișnuită; În medie, femeile au raportat că manichiura lor cu gel durează aproximativ trei săptămâni, fapt ce va reduce vizitele la saloanele de înfrumusețare până la o dată pe lună.

Nu crapă; Unul dintre importantele motive pentru care femeile preferă gelul în schimbul ojelor clasice este acela că gelul nu crapă pe unghii, nici măcar la contactul acestuia cu apa sau alți factori externi, datorită procesului de uscare cu ultraviolete.

Este o investiție bună pe termen lung; Deși pare destul de costisitor pe moment, faptul că trebuie doar întreținută periodic face ca acest tip de manichiură să merite.

Argumentele contra unghiilor cu gel

Efectele secundare; Pilirea unghiei naturale pentru o mai bună aderență poate duce la subțierea acesteia. Ca urmare, gelul poate crea o senzație de arsură în momentul uscării.

Factorul UV; Unul dintre principalele motive pentru care femeile par a sta departe de manichiura cu gel se datorează folosirii radiațiilor ultraviolete de tip A, emise de lămpile folosite la uscarea gelului. Expunerea repetată a mâinilor la radiațiile artificiale poate duce în timp la apariția unor suferințe ale pielii. Un studiu recent arată faptul ca lămpile UV sunt mult mai puțin periculoase decât radiațiile solare care ne afectează mâinile atunci când conducem sau vorbim la telefon, șansele apariției unor afecțiuni datorate acestei manichiuri fiind foarte reduse.

„Ciobirea” unghiei naturale; Aceasta poate apărea ca urmare a smulgerii gelului de pe unghie pentru îndepărtare, recomandată fiind îndepărtarea lui prin mijloace tehnice speciale care să nu afecteze unghia.

În cele din urmă, este manichiura cu gel cu adevărat mai bună?

Dacă nu vă faceți griji cu privire la radiațiile UV și vă asigurați că tehnicianul este bine pregătit profesional, atunci cu siguranță merită. Cu toate acestea, este important de menționat faptul că manichiura cu gel nu se recomandă a fi facută permanent, pauzele fiind necesare cel putin o dată la 5-6 luni.

Pentru mai multe detalii, vă aștept pe pagina mea de Facebook, Andreea Golumbeanu și, de ce nu, să transformăm unghiile voastre într-o „operă de artă”.

- PUBLICITATE -